مکش‌های پزشکی با کمترین هزینه بومی‌سازی شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مکش‌های پزشکی و دندانپزشکی خارجی از جمله تجهیزاتی است که قیمت آنها بالا است و خرید آن برای درمانگاه‌ها و دندانپزشکی‌ها هزینه زیادی دارد. همین موضوع جوانانی کشورمان را بر آن داشت با طراحی و تولید انواع مکش‌های دندانپزشکی و پزشکی با کمترین هزینه، باری از دوش جامعه پزشکی کشور بردارند.

یکی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری همدان با هدف کاهش هزینه‌های خرید انواع مکش های دندانپزشکی و پزشکی، اقدام به تولید مکش‌هایی بر اساس توانمندی‌های بومی و فناوری‌های داخلی کرده است.

این واحد فناور با 10 نفر از جوانان ایرانی از سال 91 با هدف طراحی و تولید مکش های دندانپزشکی راه اندازی شد. سال 95 نیز توانستند نخستین محصول خود را پس از دریافت مجوزها در سطح نمونه آزمایشگاهی تولید کنند، این واحد فناور مکش‌های تولیدی خود را با یک دهم قیمت مشابه خارجی تولید کرد.

حمید ساغریچیان مدیر عامل این واحد فناور درباره تولیدات شرکت، گفت: مکش‌های تمام اتوماتیک دندانپزشکی نخستین محصول تولیدی شرکت است. این محصول به صورت کامل بومی سازی شده است و تنها پمپ وکیوم آن را از دیگر کشورها وارد می‌کنیم.

وی افزود: پس از اینکه مکش‌های تولیدی خود را در حوزه دندانپزشکی تولید کردیم، متوجه شدیم که این مکش‌ها در بخش های مختلف پزشکی مانند جراحی‌های مکشی، مکش‌های آمبولانسی، مکش‌های پزشکی و مکش‌های نوزادی کاربرد دارد. به همین دلیل تولید انواع مختلف مکش پزشکی را نیز آغاز کردیم.

به گفته این فعال دانش بنیانی، مکش ها خونابه، خون و ضایعات مختلفی که در پی جراحی یا کارهای دندانپزشکی ایجاد می شود را با پمپاژ خارج می کند. این مکش ها در دو نوع مختلف کیسه ای و آبی وجود دارد که مدل آبی آن به یونیت های دندانپزشکی متصل است. استفاده از این مدل به دلیل مصرف آب زیاد در دنیا منسوخ شده است.

* مکش‌ها تولیدی ایرانی را صادر خواهیم کرد

ساغریچیان در ادامه تصریح کرد: اگر مکش وجود نداشته باشد، در جراحی های ایمپلنت، لثه، عصب کشی و غیره مشکلات حادی پیش می آید. به همین دلیل انواع مکش ها در این نوع جراحی ها کاربرد فراوانی دارد.

مدیر عامل این واحد فناور، درباره مکش های جدید، گفت: این نوع مکش ها ضایعات را به طور مستقیم وارد فاضلاب می کنند و مواد مضر و آلودگی های آن را کاهش می دهند.

وی ادامه داد: این نوع مکش ها قیمت بالایی دارند و در حال حاضر با قیمت 27 میلیون تومان در دنیا خرید و فروش می شوند؛ اما مکش های تولیدی شرکت ما بین 4 تا 6 میلیون تومان به فروش می رسد. یعنی یک دهم قیمت مشابه خارجی.

ساغریچیان در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در طراحی مکش، قالب های فلزی آن است که به دلیل گران شدن قیمت فلز با سختی روبرو شده ایم. اگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک کند تا بتوانیم قالب ها پلاستیکی یا ABS تولید کنیم، قیمت ها کاهش خواهد یافت.

این فعال دانش بنیانی با اشاره به کمک های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: در جشنواره علم تا عمل مبلغ قال توجهی دریافت کردیم و با کمک این مبلغ توانستیم تجهیزات مختلف برای تولید مکش ها را خریداری کنیم و محصول خود را به تولید انبوه و صنعتی برسانیم.

وی با اشاره به ساخت کارخانه ای برای گسترش تولیدات شرکت، تصریح کرد: در حال حاضر در حال ساخت کارخانه تولیدی خود هستیم تا بتوانیم محصول بیشتری را به تولید انبوه برسانیم.

مدیر عامل این واحد فناور، درباره صادرات محصولات شرکت، گفت: به صورت جدی قصد صادرات محصولات تولیدی خود را داریم و با گسترده تر کردن تولیدات، قطعا محصولات تولیدی خود را با یک برند ایرانی صادر خواهیم کرد.

انتهای پیام/