اعزام ۵۵۰ پزشک و پیراپزشک به حج/ تایید استطاعت جسمی ۹۵درصد زائران

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد تقی‌حلی ساز رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری با اشاره به برگزاری حج تمتع در سال جاری، اظهار داشت: ۸۶۵۰۰ از هموطنان به حج اعزام می‌شوند و درمان آنها خارج از کشور بر عهده جمعیت هلال احمر واگذار شده است.

وی ادامه داد: شروع برنامه با انتخاب پزشکان بود و از طریق ارسال پیامک و سایت مرکز حج افراد پزشک شناسایی شده و اولویت با افرادی بود که  خودشان این سفر را انجام داده باشند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با بیان اینکه ۷۰ درصد کسانی که انتخاب شدند پزشکانی هستند که قبلاً به حج رفته اند،افزود: ۳۰درصد از افراد اعزامی از پزشکان برای اولین بار به حج اعزام می‌شوند.

حلی‌ساز اضافه کرد: به ازای هر ۳۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده است؛ ضمن اینکه داروهای مورد نیاز تامین شده است و از قبل عید تهیه شده و ۸۵ درصد داروها آماده است و از ۱۵شوال به مدت دو هفته فرصت داریم ارسال کنیم.

وی با بیان اینکه ۹۵درصدمعاینات زائران و آزمایشات غربالگری صورت گرفته است، افزود: بیش از ۹۵درصد استطاعت جسمی زائران مورد تایید قرار گرفته است.

رئیس مرکز حج و زیارت هلال احمر یاد آور شد: یک مرکز درمانی در مدینه و مکه داریم و بر اساس تجمع زائران در هتل های مختلف پلی کلینیک نیز داریم.

حلی‌ساز با بیان اینکه در مدینه ۳ پلی کلینیک و در مکه ۴ پلی کلینیک داریم، تصریح کرد: بیماری‌های درگیردر عربستان بیشتر بیماری‌های ریوی، قلبی،‌گرمازدگی و اسکلتی و عضلانی است.

وی گفت: بر اثر تماس زیاد احتمال بروز بیماری‌های واگیر وجود دارد و به دلیل تغییر شرایط زندگی بیماران احتمال ابتلا به بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و نیز گرمازدگی وجود خواهد داشت.

حلی‌ساز بیان داشت: امکانات خرید دارو از عربستان وجود دارد و تلاش می‌کنیم از امکانات سعودی هم استفاده کنیم و در این خصوص پزشکان مسط به زبان عربی در جمع زائران هستند تا خدمات مورد نیاز از عربستان را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۵۵۰ نفر پزشک، پرستار و کادر دیگر درمانی در حج امسال حضور دارند، افزود ۲۳ درصد از زائران فشار خون ،۱۴ درصد قند خون و دیابت و ۵ درصد بیماری قلبی قابل کنترل دارند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه با توجه به قوانین سخت ایران و عربستان در خصوص مواد مخدر، هرکس که فکر می‌کند که باید مواد مخدر با خود به این سفر ببرد بداند در آنجا با مشکل جدی روبرو خواهد شدگفت: به تعداد هر دو کاروان یک پزشک وجود دارد.

حلی‌ساز از فعالیت ۸۷ مرکز درمانی، ۱۳۱ مطب و ۷ مجمتع درمانی و یک بیمارستان در شهرهای مکه و مدینه خبر داد و افزود: در منا و عرفات در سه روز توقف یک مرکز درمانی فعالیت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هر زائری که احساس می‌کند داروی او از ضروریات مواد مخدر بهتر است از سفر صرف نظر کند، تصریح کرد: باید زائران در خصوص داروهای مربوط به مواد مخدر که دارند پزشک همراه خود را در جریان این دارو ها قرار دهند.

حلی‌ساز با تاکید بر رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسائل شخصی تو سط زائران ادامه داد: امسال تونل سرما نیز برای جلوگیری از گرمازدگی وجود دارد؛ضمن اینکه خدمات ما فقط به زائران ایرانی ارائه می‌شود.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با تاکید بر اینکه هیچ کشوری خدمات پزشکی وا را در سفر حج ندارد، افزود: در عربستان مصرف قرص استامینوفن کدئین دارو یا شربت اکس سپکتورانت نیز ممنوع است.

حلی‌ساز بیان داشت: همراه داروهای تخصصی یک نسخه عربی برای زائران تهیه شده است تا بتوانند داروهای مورد نیاز خود را در عربستان تهیه کنند.

وی در خصوص پرونده الکترونیکی درمانی زائران گفت: اطلاعات افراد به ما رسیده است و ما نیز این اطلاعات را به عربستان می‌فرستیم و زائر از طریق بارکدی که دارد سابقه‌اش به مراکز درمانی ارسال و مشاهده می‌شود.

حلی‌ساز با بیان اینکه امسال دستبند برای زائران در دستور کار نیست، افزود: بر اساس مقررات زائران باید مقابل بیماری مننژیت واکسینه شوند که این دارویی وارداتی است و زائران ما به نزدیک ترین پایگاه هلال احمر مراجعه کنند و قیمت آن ۶۰هزار تومان است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی