بازدید از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان رایگان شد

به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، طاهره افتخاری مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با اعلام این خبر که  به مناسبت ۲۸ اردیبهشت ماه روز جهانی موزها، بازدید از موزه تنوع زیستی به مدت 3 روز در روزهای28،29 و30 اردیبهشت رایگان است؛گفت: موزه مکان گردآوری، نگهداری، مطالعه، بررسی و به نمایش گذاشتن نعمت های فرهنگی یا طبیعی به منظور آموزش، پژوهش و ارزش دادن به این مجموعه ها و لذت بردن از آن ها است.

موزه‌های تاریخ طبیعی عامل انتقال و توسعه دانش و فرهنگ حفظ محیط زیست 

وی با بیان اینکه شورای بین المللی موزه‌ها (ایکوم) برای سال 2019 شعار «موزه‌ها به عنوان کانون های فرهنگی: آینده سنت» انتخاب شده است، گفت: موزه‌ها و نمایشگاه‌های تاریخ طبیعی، به عنوان مکان‌های فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و تحقیقاتی هستند که به منظور آشنایی جامعه و ارتقای آگاهی‌های عمومی در مورد جانوران،گیاهان، فسیل ها، و همچنین زیستگاه‌های طبیعی آنها تاسیس شده اند.

افتخاری با بیان اینکه موزه‌های تاریخ طبیعی عامل انتقال و توسعه دانش و فرهنگ در زمینه آشنایی و حفظ محیط زیست هستند، افزود: موزه‌ها از طریق نمایشگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی متنوعی که با اهداف خاص برای آن‌ها تدوین می‌شوند، به تفسیر و شرح جایگاه و اجزای طبیعت می پردازند.

وی با اشاره به اینکه موزه ها و نمایشگاه های تاریخ طبیعی همواره به عنوان کانون های فرهنگی سعی در نمایش اجزای تنوع زیستی کشور داشته اند،گفت: ایجاد ارتباط میان نسل های قدیم و جدید و حفظ تنوع در میان مخاطبین، با استفاده از آداب و سنت‌های موجود، وظیفه دیگر نمایشگاه‌های تاریخ طبیعی برای پویایی موزه‌ها است.

مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اظهار داشت : با استفاده از فناوری های نوین و در عین حال با حفظ و توسعه سنت‌های دیرین مربوط به حفظ و احیای تنوع زیستی، همچنین کاربردهای متنوعی که در زمینه تغذیه، بهداشت، صنعت، دارو و غیره از اجزای تنوع زیستی می شود، بهتر ارتباط میان حال و گذشته را بیان کرد. 

افتخاری تصریح کرد: تاریخ طبیعت ایران و مقایسه آن با تنوع زیستی جهان، یکی از وظایف موزه ها و نمایشگاه‌های تاریخ طبیعی است که در این زمینه نمایش تاریخ طبیعی چنانچه با حفظ ارزشهای آداب و سنن باشد، تاثیر گذارتر خواهد بود.
مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی در خصوص موزه پردیسان گفت: در حال حاضر بخشی در موزه تنوع زیستی پردیسان، با عنوان «گیاه شناسی مردمی» با هدف نمایش کاربردهای متنوع غذایی، دارویی و زینتی ، ایجاد شده که بیانگر کاربردهای سنتی از گیاهان و اجزای آن‌ها است.

افتخاری با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی در بزرگداشت روز جهانی موزه در پارک طبیعت پردیسان اجرا  می‌شود، گفت: برنامه‌های متعدد علمی ـ آموزشی با حضور فعال و همکاری کانون های محیط زیست، شهرداری تهران و سازمان های مردم نهاد از جمله انجمن غار و غارشناسی ایرانیان به مناسبت روز جهانی موزه برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی