این نویسنده فلسطینی در مقدمه یادداشت، تحرکات سیاسی و نظامی آمریکا در مقطع اخیر علیه ایران را به راه رفتن کسی توصیف کرد که یک قدم به جلو و ده قدم به عقب بازمیگردد و افزود: آمریکا میداند در صورت به راه انداختن جنگ در چه بنبستی گرفتار خواهد شد چرا که فضای بین المللی و جغرافیایی به نفع آن نیست.
به اعتقاد وی، واشنگتن اگر بنا داشت به ایران حملهای کند میتوانست موشکهای قاره پیمای خود به سمت اهداف ایرانی نشانه ببرد و به ناو آبراهام لینکلن سفارش کند به دنبال وقوع یک ناآرامی در داخل ایران، در راس یک ناوگان دریایی عظیم عازم سواحل ایران شود، اما فقط در حال مانوردهی است و هدفش قدرت نمایی و اعمال فشار بر رهبران ایران برای عقب نشینی از سیاستهایشان در منطقه است.
بیشتر بخوانید:
اختلاف در کاخ سفید در خصوص ایران
چه پیام پنهانی ترامپ را اینقدر از جنگ با ایران دور کرد؟
فتوای بیسابقه عالم اهل تسنن عراق درباره ایران
العربی الجدید نوشت: تفاوت اساسی در سیاستهای فعلی است که به این توانایی مانوردهی و وادار کردن به درک برنامه هستهای خود کرده است و اینکه ایران یک جزیره نیست و در دست خود برگه برندههای زیادی دارد که به هنگام ضرورت آنها را بکار خواهد گرفت.
نویسنده تصریح کرد: دلیل نارضایتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق با ایران و خروج از این توافق این بود که این توافق به معنای به رسمیت شناختن ایران به عنوان یک کشور هسته ای است و دنیا باید با آن تعامل واقعی و عملی داشته باشد، بنابراین این سوال بزرگ مطرح است که چرا واشنگتن تهران را به حمله دردناک تهدید میکند در حالی که دست از تحریم ایران و فشار بر اروپاییها برای خروج کامل از توافق هستهای و قطع رابطه برنمیدارد؟
العربی الجدید با اشاره به گزارشهای داخل آمریکا که ورود جنگ با ایران را اشتباه میشمرد، گفت: بر اساس این گزارشها جنگ جایگاه رقبای سنتی یعنی چین و روسیه را تقویت خواهد کرد که خواهان ورود آمریکا به جنگ و افول بیشتر قدرت آن هستند.
به باور نویسنده اوضاع تغییر کرده و موازنههای قدرت تقسیم شده است، تهران پیش از توافق هستهای با پس از آن فرق میکند، این را کشورهایی هم که تهران را بی ثبات کننده صلح و امنیت بین المللی تلقی میکنند، درک کردهاند، شاید آنها بی صبرانه منتظر حمله آمریکا باشند بنابراین آنها باید دست به کاری میزدند تا شاید حمله آمریکا را جلو اندزد از همین رو در دو قضیه حمله به چهار کشتی اماراتی درالفجیره و حمله پهپادی الحوثیهای یمن به خطوط لوله نفت عربستان ایران را متهم کردند.
العربی الجدید آورده است: در اینجا این سوال مطرح میشود که اگر حمله به کشتیهای اماراتی و رسیدن پهپادها به قلب عربستان درست باشد، پس حمایت آمریکا کجا رفت؟؛ ترامپ دو هفته پیش بود که مجدداً به عربها یادآوری کرد در ازای پول از آنها حفاظت میکند آیا این بازی آمریکایی است و هدف از آن باج گیری از عربستان و امارات برای اعطای پول بیشتری است تا پس از آن به جستجوی یک راه حل دیپلماتیک با ایران برای دستیابی به توافقاتی برود.
این وبگاه خبری افزود: واشنگتن میفهمد که جهان میخواهد از شر هژمونی و قلدری آن خلاص شود، و دشواری تصمیم برای جنگ با ایران را درک میکند، زیرا تهران در این نبرد تنها نیست و از سوی دیگر کشورهایی هستند که منتظرند واشنگتن به سمت جنگ کشیده شود تا از تسلیحات و پتانسیل نظامی آمریکا مطلع شده و هرج و مرجی را که از طریق جنگ درست شده است شاهد باشند چرا که در این صورت دیگر آمریکا در رهبری پیش روی جهان جایی ندارد.
العربی الجدید در پایان آورده است: از همین رو لشکر کشی آمریکا به منطقه با کشتیها و ناوهای خود نمیتواند نشانه واقعی جنگ باشد و بالعکس هدف از این تحرکات آمریکا قدرت نمایی است و همان گونه که از قدیم گفتند سنگ بزرگ نشانه نزدن است.