«عبدالصبور رحمانی» رئیس اداره کشاورزی هرات در گفتوگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس با اشاره به رفع خشکسالیها و آغاز بارندگیهای گسترده در هرات در سال جاری گفت: بارشهای شدید باران در هرات و تاثیر آن بر زندگی حشرات، سبب شد تا پروانههای نارنجی رنگی که پیش از آن نیز در دامنه کوهها و چراگاهها زندگی میکردند به مرکز این شهر هجوم بیاورند و چهره هرات را تغییر دهند.
وی افزود: حضور این پروانهها در مرکز شهر و در مناطق پارکها و زمینهای کشاورزی بیضرر است و آنها برای تغذیه از بقایای گیاهان استفاده میکنند.
رحمانی ادامه داد: این پروانهها عمری کوتاه دارند و از دامنه کوهها و فضاهای سبز بیرون از شهر و یا روستاها به مرکز شهر آمدهاند و تاکنون مبدا اصلی آن مشخص نیست و نمیتوان گفت که از سرچشمه کوههای افغانستان به شهرها هجوم آوردهاند و یا از کشورهای همسایه.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمونههایی از این پروانهها برای بررسی دقیقتر به آزمایشگاههای کشورهای همسایه و خارجی فرستاده شده اند و قرار است میزان خسارات و ضرر آنها تعیین شود؛ اما میزان آسیب زدن این پروانهها به مدت زمان زندگی آنها در هرات بر میگردد.
رحمانی تاکید کرد: این پروانهها بیشتر در هرات بهنام پروانههای نارنجی پوش و یا رنگین بان شناخته میشوند و یکی از 70 نوع پروانه در جهان هستند.
از طرفی دیگر «بشیر احمد عمر علی» کارشناس امور کشاورزی در هرات بر این باور است که اگر این پروانهها از بقایای گیاهان در فضاهای سبز تغذیه کنند و دارای عمری کوتاه باشند، آسیبی به گیاهان و محصولات کشاورزی نمیزنند و تهدید بهحساب نمیآیند، اما اگر زندگی آنها به بیش از 3 ماه برسد، تغذیه آنها برای بقا و تخمگذاری نیز گسترده خواهد شد و آسیبهای زیادی را به دنبال خواهد داشت.
همزمان با حضور پروانههای نارنجی پوش در هرات، شهروندان هراتی صرفنظر از آسیبهای احتمالی آنها، میگویند که این پروانهها چهره شهر را تغییر دادهاند و اعتقاد دارند که خوش یمنی را برای آنها به بار میآورند.
به گزارش فارس، مسوولان کشاورزی هرات تاکید میکنند که برای تعیین آسیبهای احتمالی این پروانهها، نمونههایی به آزمایشگاههای خارج از افغانستان فرستاده شده و بهزودی نتایج آن مشخص خواهد شد
/انتهای پیام/