به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، فروردین ماه امسال دقیقا پس از وقوع سیل در چند استان کشورمان، برخی مخاطبان خبرگزاری فارس از طریق سامانه فارس من، خواستاربه تعویق افتادن کنکور سراسری سال ۹۸ برای حمایت از داوطلبان کنکور در مناطق سیلزده شدند.
این افراد اعلام کردند که در جریان سیل، کتاب و جزوههای خود را از دست دادهاند و منابع بخصوص برای نظام قدیمیها در بازار موجود نیست بنابراین به زمان بیشتری برای حضور در جلسه کنکور نیاز دارند.
این درخواست برخی داوطلبان کنکور سبب شد تا مسؤولان نیز دراین باره اظهارنظر کنند و حتی مسأله در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز بررسی شد.
گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس نیز از همان زمان به طور مداوم این موضوع را پیگیری کرده تا داوطلبان دچار سردرگمی نشوند.
البته از همان ابتدا ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: امکان تعویق کنکور سراسری وجود ندارد و دلیلش هم این است که این کار نظام آموزش عالی را با اختلال مواجه میکند.
خدایی دلیل عدم تغییر در زمان کنکور را مساله آشفتگی در نظام آموزش عالی برشمرد و عنوان کرد: کنکور سراسری دارای اقدامات میدانی بسیاری مانند مصاحبهها، امتحانات عملی و غیره است و فقط بحث نمره و تست نیست که در یک زمان محدود برگزار شده و به اتمام برسد، به همین دلیل اگر کنکور سراسری به تعویق بیفتد امکان پذیرش دانشجویان در ترم مهرماه وجود ندارد و باید دانشجویان از ترم بهمن پذیرش شوند که این خسارت برای آموزش عالی کشور غیرقابل جبران است، بنابراین کنکور سراسری قابل جابجایی نیست و داوطلبان تا تیر ماه برای مطالعه فرصت دارند.
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در همان زمان در یک پست اینستاگرامی خطاب به داوطلبان کنکور اعلام کرد که مراقب باشید عدهای با طرح موضوع تعویق زمان کنکور، شما را خام و سرگرم نکنند تا در روند برنامه مطالعه شما سستی و خلل وارد شود، این کار آنها حتماً به ضرر شما و به نفع رقیبهای شماست، از زمان وقوع سیل تا کنکور سراسری بیش از دو ماه فاصله وجود دارد.
نمایندگان مجلس نیز بر عدم تغییر زمان برگزاری کنکور تأکید کردند، به طوریکه سیدجواد ساداتینژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسؤولان سازمان سنجش و اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو نظر مثبتی برای تعویق زمان کنکور سراسری ندارند، گفت: با توجه به دلایل مسؤولان سازمان سنجش، کنکور در همان زمان اعلام شده قبلی( ۱۳ و ۱۴ تیرماه ۹۸) برگزار میشود، البته قرار شد سهمیه مازاد برای داوطلبان مناطق سیلزده درنظر گرفته شود تا افرادی که در مناطق دچار سیل زده زندگی میکنند، بتوانند از این حمایت برخوردار شوند.
خانلری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: منطق و استدلال برای درخواست تعویق زمان برگزاری کنکور سراسری کافی نیست، ما در دوره جنگ تحمیلی هم کنکور سراسری را به تعویق نینداختیم و این امر یکی از نکات مثبت و برجسته نظام آموزش عالی است.
محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: میشود ضریب سهمیهای به این افراد بدهند تا کمکی به افراد سیلزده صورت گرفته باشد. زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد اردیبهشت ماه بود و به دلیل نزدیکی زمان آن، به تعویق افتاد و این امکان برای کنکور سراسری وجود ندارد.
سلیمی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز گفت: تاریخ برگزاری کنکور سراسری تیر ماه است و تا آن زمان وضعیت عادی میشود، دلیلی ندارد که نظام آموزش عالی کشور را به این دلیل مختل کنیم.
البته برخی دیگر از نمایندگان مجلس نیز با تعویق زمان کنکور موافق بودند و حتی این مساله را در نامهای به رئیس جمهور عنوان کردند.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش هم نظر مثبت خود را در زمینه تعویق کنکور اعلام کرد.
این مسائل به نوعی داوطلبانی که خود را برای حضور در جلسه کنکور در روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه آماده میکردند در برزخ تعویق یا عدم تعویق زمان کنکور قرار داد و موضوع دوباره در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی شد که به گفته سیدحمایت میرزاده سخنگوی این کمیسیون نظر اعضای کمیسیون آموزش مجلس پس از استماع دلایل رئیس سازمان سنجش نسبت به تعویق زمان کنکور منفی بوده است.
وی اعلام کرد: در این جلسه در خدمت آقای خدایی رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور بودیم که وی توضیحاتی را درباره وضعیت کنکور به اعضای این کمیسیون با توجه به اینکه در فضای مجازی جزئیاتی پیرامون تغییر زمان برگزاری و درخواستهای متعدد شفاهی، کتبی و پیامکی به نمایندگان آمده است، داده و نظراتی در این زمینه تبادل شد؛ رئیس سازمان سنجش در این نشست درباره فرایند کنکور مباحثی را مطرح کرد و گفت که اگر زمان برگزاری کنکور به تعویق بیفتد، میتواند مشکلاتی را برای این سازمان و وزارتخانههای مربوطه به وجود آورد، چرا که برگزاری آزمونهای عملی و برنامههای درنظر گرفته شده آغاز سال تحصیلی برای دانشگاهها و ترم دوم مرتبط با ترم اول مشکلاتی را میتواند ایجاد کند که در نهایت پس از بیان این نظرات، اعضای کمیسیون آموزش پس از استماع نظر رئیس سازمان سنجش مشخص شد که تعویقی در زمان برگزاری کنکور سراسری نباید صورت گیرد.
میرزاده درباره اعطای سهمیه به سیلزدگان نیز گفت: ممکن است در آن استان یا شهر و یا برخی واحدهای دانشگاهی در آن منطقه سهمیه ویژه درنظر گرفته شود و سهمیه خاص به آن تخصیص دهند، اما اینگونه نیست که سهمیه ملی برای سیلزدگان درنظر گرفته شود و قطعا سازمان سنجش در این باره اطلاعیههای لازم را صادر میکند.
براساس این گزارش، گویا داوطلبان کنکور برای رهایی از بلاتکلیفی باید در انتظار اطلاعیه کامل سازمان سنجش باشند، هر چند که ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش بارها بر عدم تغییر زمان برگزاری کنکور تأکید کرده است.
انتهای پیام/