سیاست‌های جمعیتی متولی مناسبی ندارد/ مردم در کلان شهرها نمی‌توانند چند فرزند داشته باشند

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  موضوع تهدید جمعیت و پیر شدن جامعه جوان کشور امشب سی اردیبهشت ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مدیر دفتر جمعیت مرکز آمار ایران و یک استاد جمعیت‌شناسی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محزون مدیر دفتر جمعیت مرکز آمار ایران در ابتدا با اشاره به سیاست‌های کلی جمعیت گفت: در مرکز آمار ایران سیاست‌ها به درستی رصد می‌شود لذا این سیاست‌ها فارغ از نگاه ارزش گذاری است بعد از سرشماری سال ۹۵ بالغ بر ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور شمارش شد و لذا این جمعیت در سال ۹۸ به ۸۳ میلیون نفر رسید که شاهد رشد ۱/۲۴ درصد‌ی بودیم.

وی با اشاره به سیاست تهدید و محدودسازی موالید عنوان کرد:در این سیاست‌ها تغییرات و پیامد‌ها را در ساختار شاهد بودیم، در آخرین سرشماری تحولات چهار گروه سنی رصد شد، به طوری که نزدیک به نیمی از جمعیت در بازده میان سالی بودند.

محزون با اشاره به اینکه برنامه ریزی‌ها در یک زمان معطوف به سن جوان کشور بودگفت: دنیا رویکرد جدیدی در بحث جمعیت دارد، کشور‌ها به دنبال این هستند تا سهم ساختار جمعیت را در رشد اقتصادی لحاظ کند.

علی اکبر عایی استاد جمعیت شناسی با اشاره به اینکه در جامعه ما یکسری زمینه‌هایی وجود دارد که شاخص‌های جمعیتی در آن مورد رصد قرار گیرد گفت: یکسری تغییرات در سبک زندگی ایجاد شده است به عبارتی در جامعه مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند لذا موالید تابعی از مرگ و میر است.

وی با اشاره به اینکه در سیاست‌های جمعیت برنامه ها، ابزارها، نگرش و تئوری‌هایی وجود دارد که در ارتباط با کاهش و افزایش جمعیت می‌توان به آن اشاره کرد اظهار کرد: در دنیا در سال ۶۵ با رشد شتابان جمعیت مواجه بودیم، اما پس از آن با کاهش جمعیت روبرو شدیم لذا ایران پرسرعت‌ترین نرخ را در کاهش موالید دارد.

این استاد جمعیت‌شناسی با اشاره به اینکه ما ابزارهای زیادی در سیاستهای جمعیتی داریم که متاسفانه به کار گرفته نشده است گفت: متاسفانه متولی معینی در این قضیه نداریم .

وی با اشاره به اینکه سیاستهای جمعیت هزینه های زیادی را در بر دارد ادامه داد: جریان و هدایت حمایت جمعیتی یک بعد و یک شاخه و متغیر ندارد ، افراد در کلان شهری مانند تهران گرفتار شده اند و نمی توانند چند فرزند داشته باشد.

در حال تکمیل ...

برچسب ها:

سیاسی