به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در جریان سیل اخیر 35 محور مواصلاتی استان خوزستان به دلیل آب گرفتگی مسدود شد، از جمله محورهای مسدود در این استان میتوان از راه چهار خطه اهواز اندیمشک نام برد، همچنین راه روستایی
270 روستای استان خوزستان زیر آب رفته است.
در استان گلستان حدود 996 کیلومتر از راههای اصلی ، فرعی و روستایی و حدود 785 دستگاه ابنیه فنی شامل پل و آبرو دچار خسارت شده است، نزدیک به 40 هکتار از فرودگاه گرگان نیز درگیر سیل بوده و انتهای باند فرودگاه مذکور دچار آب گرفتگی شده است و این آب گرفتگی عملاً استفاده از این فرودگاه را در روزهای بحرانی بارندگی و سیلاب و نیاز به رساندن کمک از طریق هوا با وجود مسدود شدن راههای ارتباطی غیرممکن ساخته است.
سیل در استان لرستان به حدود 600 کیلومتر راه، خسارت زده است، گستردگی بارندگی و شدت آن موجب شده تا میزان خسارت وارده بر راهها در این استان زیاد باشد به طوری که میتوان گفت بارندگی و شدت آن در این استان موجب شده تا همه راههای این استان به نحوی در اندازههای مختلف دچار خسارت شوند.
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، در سیل بهار 1398 ، بسیاری از کاستیها از جنس برنامهریزی، طراحی، ساخت، نگهداری و برنامههای آمادگی برای بحران و مدیریت بحران نمود بسیاری یافت.
از جمله موارد بارز این موضوع، میتوان به نبود برنامه انعطافپذیری زیرساختهای حمل و نقل در برابر حوادث آب وهوایی و الزام وجود طرح تخلیه و اسکان اضطراری جمعیت در هر منطقه از شهرها اشاره کرد.
وجود برنامههای دیگری نیز برای آمادگی در برابر حوادث طبیعی و آب و هوایی نیاز است، این برنامهها شامل برنامههای لجستیک مربوط به بحران به منظور دسترسی سریع نیروهای امدادی و همچنین امکانات مورد نیاز به مناطق حادثهدیده، برنامهریزی و اولویتبندی بازسازی و احداث زیرساخت جدید و در آخر پایش مستمر شرایط در مناطق بحران و همچنین سیستمهای ثبت اطلاعات و تجربیات در میانمدت و بلندمدت پس از بحران است.
برآوردهای اولیه از خسارت سیل به محورهای مواصلاتی کشور حکایت از آن دارد که به زیربناهای حمل و نقل جادهای کشور در بارندگیهای اخیر و جریان سیل در استانها، بیش از 41 هزار میلیارد ریال خسارت وارد شده است، رقم مذکور برآورد اولیهای از خسارت وارده است و هزینههای جایگزین تا بازسازی و ترمیم و بهسازی محورهای خسارتدیده هم میتواند به آن اضافه شود.
خسارتهای مذکور به گونهای است که در مواردی مرمت و تأمین جریان عادی عبور و مرور به فوریت و زمان اندک قابل تأمین است، ولی در خسارتهای سنگینتر جبران آن به زمان و اعتبار نیاز دارد.
در جریان بارندگیهای اخیر در مجموع به بیش از 16600 کیلومتر از راهها در 6800 نقطه خسارت وارد شده است.
سیل در مجموع 315 محور شریانی و غیرشریانی در استانهای درگیر در سیل را مسدود کرد.
انتهای پیام/ب