محمدرضا جعفریان مشاور مالیاتی اصناف و بازار در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس، با اشاره به وضعیت تعیین مالیات مقطوع برای گروهی از مشاغل که مشمول تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم میشوند، اظهار داشت: تا کنون جلسات کارشناسی متعددی برگزار شده و نقد و بررسیهای مختلفی در این رابطه صورت گرفته اما تا کنون به نتیجه قطعی نرسیده است.
مشاور مالیاتی اصناف و بازار با بیان اینکه توافق تعیین مالیات مقطوع زمانی محقق میشود که مسئولان نظام مالیاتی در راستای اجرای تبصره ماده 100 با اصناف و اتحادیههای مختلف به تفاهم برسند تصریح کرد: طبق قانون بانکها باید اطلاعات حسابهای بانکی را به سازمان امور مالیاتی بدهند و اگر این اتفاق میافتد سازمان نیز میتواند مالیات را بر اساس مستندات مطالبه کند.
وی در پاسخ به این سوال که حدود میانگین 30 درصد تورم در جامعه وجود دارد، آیا همین نرخ برای مالیات مقطوع در نظر گرفته خواهد شد، گفت: بیش از 80 درصد مؤدیانی که مشمول این تبصره میشوند مشکلات دارند و شرایط برای آنها سخت شده است. بنابر این باید نرخ و تفاهم بگونهای باشد که آسیبی به کسب و کارهای خرد و کوچک وارد نشود.در حال حاضر به دلایل مختلف بسیاری از واحدهای خدماتی و تولیدی یا تغییر شغل دادند و یا تعطیل این به دلیل مسائلی مانند مالیات، انواع و اقسام عوارضها مشکلات تأمین اجتماعی و موانع پیشروی کسب و کار است.
وی تأکید کرد: یکی از این موانع مربوط به مشاغل سخت و زیانآور است چرا که یک کارگر 20 سال خدمت کرده و پس از آن برای گذران زندگی مجدداً در جای دیگری مشغول کار میشود.بیش از 1200 گروه شغلی سخت و زیانآور در کشور وجود دارد که در کشورهای مختلف از جمله ترکیه بسیار پایینتر است.
به گزارش فارس، سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم میتواند برخی از مشاغل را،گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر 30 برابر معافیت ماده 84 این قانون است را از انجام برخی تکالیف مانند نگهداری اسناد و مدارک و اظهارنامه مالیاتی معاف کند و برای آنها مالیات مقطوع تعیین و وصول نماید.
طبق قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل از اول تا 31 خرداد فرصت دارند اظهارنامههای مالیاتی خود را به سازمان مالیاتی تسلیم کنند.
انتهای پیام/