راهکار جالب «امیدها» برای شفافیت آرای نمایندگان مجلس/ مراقب می‌گذاریم تا زیر قولتان نزنید!

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات هیئت رئیسه اجلاسیه چهارم روز یکشنبه ( ۵ خرداد ماه) برگزار می‌شود و هر سه فراکسیون تخصصی مجلس به طور جدی جلساتی را برای رسیدن به نتیجه نهایی به منظور معرفی کاندیدا‌های خود برگزار می‌کنند.

فراکسیون نمایندگان ولایی از سال اول انتخابات هیئت رئیسه در دور دهم مجلس شورای اسلامی بر روی ریاست حاجی‌بابایی رئیس این فراکسیون به اجماع رسیده است، اما در نهایت و در دور دوم انتخابات رای خود را با موافقت فراکسیونی در سبد رای علی لاریجانی نماینده مردم قم انداخته است. فراکسیون مستقلان ولایی، اما از همان ابتدای تشکیل در این مجلس با وجود ریاست کاظم جلالی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به دنبال نشاندن لاریجانی بر مسند ریاست پارلمان بوده است و تنها بر روی دیگر کرسی‌های هیئت رئیسه با دو فراکسیون امید و نمایندگان مذاکره کرده است.

چالش فراکسیون‌های تخصصی در انتخابات هیئت رئیسه/ شفافیت، پاشنه آشیل امیدی های در انتخابات هیئت رئیسه/چالش امید به رنگ شفافیت

امیدی‌های در سایه!

اما فراکسیون امید از همان ابتدای تشکیل در دور دهم مجلس شورای اسلامی دچار یکسری شائبه و ابهاماتی در میزان تعهد اعضای خود به رای فراکسیونی بوده است به طوری که در سال دوم، رحیمی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید اعلام کرد؛ قرار است لیست اسامی اعضای فراکسیون امید رسانه‌ای و منتشر شود که بعد از گذشت چند ماه از این موضوع خبری نشد، پس از پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان، برای یافتن دلیل رسانه‌ای نشدن اسامی اعضای فراکسیون امید مشخص شد که این اقدام مورد مخالفت برخی اعضا قرار گرفته است و خواسته‌اند تا این لیست منتشر نشود.

آنها اعلام کردند که هنوز مردم در حوزه‌های انتخابیه‌شان نمی‌دانند که این نمایندگان عضو فراکسیون امید هستند و با رسانه‌ای شدن آن لیست دچار مشکل می‌شوند، لذا می‌خواهند همچنان در سکوت عضو فراکسیون امید باقی بمانند. مشخص نبودن و عدم شفافیت در لیست اعضای فراکسیون امید باعث شد تا طی این سه سال برخی از آنها در زمان جمع‌بندی بر روی نام کاندیدای ریاست مجلس در فراکسیون به عارف رای دهند، اما در زمان رای‌گیری نهایی داخل صحن علنی، رای خود را داخل سبد لاریجانی بیاندازند.

اختلاف‌نظر بر سر کاندیداتوری عارف

این موضوع آنچنان آشکارا بود که بار‌ها اعضای شورای مرکزی فراکسیون امید ضمن انتقاد شدید به این مسئله خواستار راه‌حلی جدی برای آن شدند، با فرا رسیدن اجلاسیه چهارم، امیدی‌ها حال به دنبال پررنگ کردن کارنامه سیاسی خود در مجلس برآمدند تا بتوانند در انتخابات دور بعدی یعنی یازدهمین دوره پارلمان بار دیگر شانس جلب اعتماد مردم و کسب رای برای ورود به خانه ملت را داشته باشند.

اگرچه در این دور از انتخابات هیئت رئیسه بر روی کاندیداتوری عارف در فراکسیون امید چالش‌ها و اختلاف نظرهایی وجود دارد و هنوز برای ارائه اسم وی به جمع‌بندی نرسیده‌اند. به گفته یکی از اعضای فراکسیون  امید طی دو روز گذشته بحث کاندیداتوری پزشکیان برای ریاست مجلس داغ شده است اما گزینه نهایی نیست و برخی اعضا شخص دیگری را مدنظر دارند. 

این احتمال وجود دارد که فراکسیون امید علی مطهری نماینده مردم تهران را به عنوان کاندیدای ریاست معرفی کند اما تا روز شنبه صبح که قرار است؛ فراکسیون جمع‌بندی نهایی خود را درباره کاندیداها انجام دهد، چیزی مشخص نیست.

شرط حضور در لیست امید برای انتخابات پارلمانی

سیدابوالفضل موسوی عضو شورای مرکزی فراکسیون امید در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، می‌گوید؛ امید باید برای دادن لیست در انتخابات دور یازدهم دقت بیشتری انجام دهد، لذا در قسمت‌هایی که رای شاخص فراکسیونی کاملا مشخص مانند انتخابات هیئت رئیسه، امسال این فراکسیون به دنبال شفاف‌سازی کامل است که اگر نماینده‌ای خواهان ورود به لیست امید در انتخابات بعدی است باید رای شفافی داشته باشد.

وی تاکید کرد: پیش از این در فراکسیون امید به صورت دریافت تعهد عمل می‌شد اما این بار برای ایجاد شفافیت راهکارهای دیگری مطرح می‌شود، اما سال نتیجه است و مسلما هر سه فراکسیون به دنبال ایجاد و نمایش آرایش سیاسی خود هستند، لذا می‌خواهند شفاف‌سازی به طور کامل به وجود بیاید.

براین اساس برای ایجاد شفافیت چند نظریه و راهکار از سوی برخی اعضای فراکسیون امید مطرح شد، اعلام رای در زمان برگزاری انتخابات هیئت رئیسه به ویژه انتخاب کاندیدای ریاست مجلس شورای اسلامی به نحوی که نمایندگان به طور شفاف نام ثبت شده بر روی برگه‌های رای خود را اعلام کنند، که این موضوع مورد انتقاد برخی نمایندگان هم قرار گرفت.

حضور یک مراقب برای شفافیت!

جلال میرزایی عضو کمیته انتخابات هیئت رئیسه فراکسیون امید در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این مورد می‌گوید: این اقدام امکانپذیر نیست و مسلما بخشی از آراء پنهان خواهد ماند، البته شفافیت خوب است، اما اجرایی شدن آن مهم‌تر است.

وی تصریح کرد: یک مکانیسم باید برای آن تعریف شود، ما همچنان بر روی این موضوع در فراکسیون امید بحث می‌کنیم و هنوز بر روی نحوه انجام آن به توافق نرسیده‌ایم.

اما یک منبع آگاه به خبرنگار ما درباره پیشنهاد دیگر اعضای فراکسیون امید درباره ایجاد شفافیت گفت؛ موضوع دیگری که مطرح شده این است که اعضای فراکسیون امید در زمان برگزاری انتخابات هیئت رئیسه به ویژه انتخاب نام رئیس مجلس، دو به دو در کنار یکدیگر آرای خود را بنویسند یعنی به نوعی هر کدام مراقب آن یکی باشد. حال باید دید در این دور از انتخابات هیئت رئیسه اعضای فراکسیون امید تا چه حد به تعهد درون گروهی خود پایدار می‌مانند یا آنکه مانند سال‌های قبل بعد از مذاکرات داخل فراکسیون، تنهایی یا دو به دو به دفتر لاریجانی می‌روند و نظرشان را تغییر می‌دهند.

چالش فراکسیون‌های تخصصی در انتخابات هیئت رئیسه/ شفافیت، پاشنه آشیل امیدی های در انتخابات هیئت رئیسه/چالش امید به رنگ شفافیت

شاید این بار بحث‌های فراکسیون امید جدی‌تر باشد، زیرا هرچه که بوده باعث شده تا برخی اعضای فراکسیون مستقلان ولایی با نگرانی جلسه‌ای اضطراری را در روز شنبه ساعت ۱۷ در دفتر لاریجانی درباره بحث انتخابات ریاست مجلس برگزار کنند. به گفته یکی از یکی از اعضای فراکسیون مستقلان در این جلسه درباره تمام سطوح هیئت رئیسه صحبت شد و تا جایی که امکان داشته باشد با دیگر فراکسیون‌ها تعامل خواهیم داشت البته نه درباره کرسی ریاست چون لاریجانی به طور حتم رئیس خواهد شد!

بحث ایجاد شفافیت آراء در زمان برگزاری انتخابات یکی از خواسته‌های فراکسیون نمایندگان ولایی هم هست، زیرا برخی اعضای این فراکسیون حدود ۱۰۰ نفره به دنبال ریاست لاریجانی هستند و به او هم در این سه سال رای داده‌اند، براین اساس حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی در اجلاسیه سوم تنها توانست حدود ۵۰ رای کسب کند. حال باید دید آیا فراکسیون‌های تخصصی مجلس می‌توانند با ایجاد مکانیزم‌هایی، اعضای خود را نسبت به آرای فراکسیونی در زمان رای‌گیری داخل صحن علنی متعهد نگاه دارند؟!

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی