به گزارش مشرق، دونالد ترامپ در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ایالات متحده آمریکا، توانست ضمن کسب آرای الکترال 4 ایالت حساس یعنی پنسیلوانیا، فلوریدا، میشیگان و ویسکانسین به کاخ سفید راه پیدا کند. از این ایالات، به عنوان ایالات کلیدی و سرنوشت ساز یاد می شود. هم اکنون در سال 2019 میلادی قرار داریم و حدود یکسال و نیم تا برگزاری رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 زمان باقی مانده است. اگرچه در نظرسنجیهای عمومی، نوعی محبوبیت نسبی در خصوص عملکرد اقتصادی ترامپ وجود دارد، اما این مسئله تضمینی برای استمرار حضور وی در راس معادلات سیاسی و اجرایی آمریکا نمیباشد.
نظرسنجی اخیر پنسیلوانیا چه میگوید؟
نظرسنجی اخیر منتشر شده در ایالت پنسیلوانیا، مثال نقضی برای گزاره "راهیابی دوباره ترامپ به کاخ سفید" قلمداد میشود. در این نظرسنجی که توسط دانشگاه کوئینیپاک انجام گرفته است، ترامپ تنها موفق به کسب 42 درصد آرای ساکنان این ایالت مهم و کلیدی شده است. این در حالیست که جو بایدن، رقیب احتمالی وی توانسته است 53 درصد آرای ساکنان این ایالت را به دست بیاورد. اختلاف 11 درصدی بایدن و ترامپ، زنگ خطر را برای کاخ سفید به صدا در آورده است. در ایالت فلوریدا نیز ترامپ وضعیت خوبی ندارد.
پایگاه خبری هیل در خصوص آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته در ایالت فلوریدا مینویسد: "مطابق آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته، 53 درصد از رای دهندگان در ایالت فلوریدا، با انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا مخالف هستند. این در حالی است که 40 درصد رای دهندگان حاضر به انتخاب مجدد وی هستند. در میان جمهوری خواهان ساکن فلوریدا نیز 72 درصد به ترامپ رای میدهند. در میان دموکراتهای ساکن این ایالت، تنها 14 درصد از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا حمایت میکنند. فلوریدا از ایالات کلیدی آمریکاست که (رای آن) از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. در طول 6 انتخابات ریاست جمهوری اخیر، روسای جمهور آمریکا همگی در ایالت فلوریدا بر رقیب خود پیروز شده بودند."
بیشتر بخوانید:
اینستاگرام حسابهای ضد ترامپ را مسدود میکند
توصیف واشنگتنپست از جنگ آمریکا با ایران
تهدید تکراری ترامپ که عاقبت خوبی ندارد
یارکِشی بولتون علیه ایران
در دو ایالت ویسکانسین و میشیگان نیز ترامپ وضعیت مطمئنی ندارد. در جریان رقابتهای انتخابات میاندورهای سال 2018، دموکراتها در انتخابات مجلس نمایندگان و سنای این دو ایالت پیروز شدند. این در حالی بود که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 توانسته بود کل آرای الکترال را در این دو ایالت به خود اختصاص دهد. پیامهای نظرسنجیهای صورت گرفته در دو ایالت مهمتر، یعنی پنسیلوانیا و فلوریدا برای ترامپ کاملا مشخص است: اینکه رضایت عمومی از وی در عرصه اقتصاد لزوما نمیتواند منجر به پیروزی نهایی وی در رقابت با نامزد دموکراتها شود. در این جا، فرض میکنیم که جو بایدن معاون اوباما در انتخابات درون حزبی دموکراتها بر رقبایی مانند برنی سندرز و الیزابت وارن پیروز شود و به دور پایانی رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 راه پیدا کند. در این صورت، بایدن قصد دارد با طرح موضوعاتی مانند احیای بیمههای درمانی و خدمات اجتماعی، آرای عدهای از افراد مردد (آرای خاکستری) را به سود خود جلب کند. این بدترین خبر ممکن برای ترامپ محسوب میشود.
ترامپ آرام و قرار ندارد
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به خوبی میداند که نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به آرای ایالات کلیدی بستگی دارد زیرا بسیار بعید است آرای ایالات آبی (ایالاتی که به صورت سنتی به دموکراتها رای میدهند) و ایالات قرمز (آرایی که رای آنها به صورت سنتی به حزب جمهوریخواه تعلق دارد) دستخوش تغییر شود. روزنامه گاردین در خصوص اهمیت ایالات سرنوشت ساز برای ترامپ مینویسد: «ترامپ حملات مستقیمی را به رقبای انتخاباتی احتمالی خود در سال 2020 آغاز کرده است. او از برنی سندرز (سناتور ایالت ورمونت) به عنوان پروفسوری بی عقل یاد کرده است. همچنین ترامپ الیزابت وارن، دیگر نامزد حزب دموکرات را نیز مورد حمله قرار داده است. او حتی جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا را نیز از حملات لفظی خود بی نصیب نگذاشته است. ترامپ سعی دارد پیامهای تاثیرگذاری را به رای دهندگان آمریکایی مخابره کند. او در این خصوص از همه ابزارهای ممکن استفاده خواهد کرد. ترامپ سعی دارد در عملیاتهای تبلیغاتی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020، 23 میلیون رای دهنده را در ایالاتی مهم و حساس مانند ویسکانسین، فلوریدا، میشیگان و ... را هدف قرار دهد.“
ترامپ به اهداف انتخاباتی خود دست نیافته است
نظرسنجیهای اخیر صورت گرفته در دو ایالت حساس یعنی فلوریدا و پنسیلوانیا نشان میدهد که ترامپ فعلا در دستیابی به این هدف ناکام بوده است. ضمن آنکه شکست جمهوریخواهان در انتخابات میاندورهای مجلس نمایندگان، مجلس سنا و فرمانداری دو ایالت ویسکانسین و میشیگان نیز نشان دهنده رویگردانی عدهای از رای دهندگان از ترامپ است.
ترامپ از اکنون، تمرکز ویژهای بر روی کسب آرای لازم در 4 ایالت پنسیلوانیا، فلوریدا، ویسکانسین و میشیگان صورت خواهد داد. در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، به نماد پیروزی دونالد ترامپ و نماد شکست هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات تبدیل شدند. ترامپ با استناد به ساختار رای گیری الکترال، توانست در این ایالات پاندولی و سرنوشت ساز پیروزی میدان شود و به کاخ سفید راه پیدا کند. این در حالی بود که در سطح آرای عمومی، ترامپ حدود 3 میلیون رای کمتر نسبت به هیلاری کلینتون کسب کرد. در حال حاضر ترامپ و هواداران وی در حزب جمهوریخواه، تلاش زیادی برای تکرار این نتایچ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 صورت دادهاند اما تاکنون در دستیابی به این هدف ناکام ماندهاند. آیا در انتخابات ریاست جمهوری سال 2010، بار دیگر این 4 ایالت کلیدی به نمادهای پیروزی ترامپ تبدیل خواهند شد یا معادله دیگری در این آوردگاه سیاسی رقم خواهد خورد؟