به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شریف، محمدحسین رهبان عضو هیئت علمی دانشکدهی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با همکاری محققین دانشگاههای Harvard و MIT موفق به چاپ مقالهای با عنوان«Origin of apparent light- Capturing single-cell heterogeneity via data fusion improves image-based profiling»،« بهبود نمایهسازی مبتنی بر تصاویر میکروسکوپی با مدلسازی ناهمگونی تک سلوله »در مجلهی معتبر نیچر شد.
بر اساس این گزارش؛ تکنولوژیهای خوانش اطلاعات زیستی که دارای دقت تک سلوله هستند، نیاز به روشهای خلاصهسازی و نمایهسازی جمعیت سلولها که قادر به مدلسازی ناهمگونی تک سلولها باشند را ایجاد کرده است. نمایه یک جمعیت از سلولها برداری است که اطلاعات جامعی از وضعیت زیستی یک جمعیت از سلولها را ارایه میدهد و امکان مقایسه جمعیت سلولها از طریق آن ممکن میشود. مقایسه جمعیت سلولها کاربردهای فراوانی در کشف داروها، شناسایی تابع ژنها و کشف مکانیزم داروهای ناشناخته دارد. در این مقاله، برای مدلسازی ناهمگونی دادههای تک سلوله، برای تشکیل نمایه یک جمعیت از سلولها، میانگین خوانشها با پراکندگی خوانشها و همبستگی بین جفت خوانشها را با یکدیگر ترکیب میکنیم. برای ارزیابی روش پیشنهادی از تکنولوژی میکروسکوپ فلورسنت برای اندازهگیری ریختشناسی سلولها استفاده میکنیم و نشان میدهیم که نمایه جدید تعریف شده نسبت به نمایه میانگین، که به صورت سنتی استفاده میشود، مکانیزم داروها و تابع ژنها را به صورت معنادار و قابل ملاحظهای بهتر پیشبینی میکند.
مجله Nature Communications یکی از زیر مجموعههای دسترسی آزاد Nature Publishing Group است که در سال ۲۰۱۰ ایجاد شده است. این مجله زمینههای علوم طبیعی مانند زیستشناسی، فیزیک، شیمی و علوم زمین را پوشش میدهد. ضریب تاثیر این مجله در سال ۲۰۱۷، ۱۲/۳۵ گزارش شده است. بر اساس پایگاه SJR، نمایه H این مجله ۱۹۸، معیار SJR آن ۶/۵۸، و جز مجلات Q1 در زمینه بیوشیمی، ژنتیک، و زیستشناسی مولکولی است.
این کار با همکاری با محققین پلتفرم تصویربردای موسسه برود مرتبط با دانشگاههای هاروارد و ام آی تی انجام شده است.
انتهای پیام/