جلیلی: برای هر رفتار آمریکا پاسخی خواهیم داشت

به گزارش مشرق، سعید جلیلی در جمع اساتید بسیجی دانشگاه‌های تهران بزرگ ضمن تبریک میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام گفت: دغدغه مهمی که در محیط علمی و به ویژه در میان شما که در کسوت استادی هستید وجود دارد این است که نتایج و خروجی تلاش‌های علمی ما چه میزان از انتظارات مورد توقع از دانشگاهیان را برطرف می‌کند این مسأله‌ای است که در آموزه‌های دینی ما نیز تحت عنوان علم نافع و نافذ مطرح شده و رهبر معظم انقلاب هم چند روز پیش در جمع کارگزاران نظام فرمودند: باید بررسی کنیم آیا کاری بوده که باید انجام دهیم و نداده‌ایم؟

بیشتر بخوانید:

پاسخ سعید جلیلی به تهدید ترامپ

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ازجمله کار ویژه‌های هم‌اندیشی‌هایی که در بسیج اساتید شکل می‌گیرد این است که کمک می‌کند درباره وظایف مورد انتظار از خود، هم‌اندیشی کنیم، در تشکلی مثل بسیج مبنا بر مباحثه و حضور برای تشخیص صحیح وظیفه است.

جلیلی افزود: در موضوع گام دوم انقلاب بسیج اساتید با صدور بیانیه‌ای انتظارات و مطالبات از دستگاه‌های اجرایی را مطرح کرد که اقدام مناسبی است، اما در چنین موضوعاتی قبل از همه نسبت خود بسیج اساتید با گام دوم انقلاب و نسبت تک تک ما به ویژه جامعه استادی کشور با گام دوم انقلاب باید تعریف گردد، اینکه ما نسبت به روند حرکت انقلاب چه نقشی باید ایفا کنیم و این حرکت باید اهدافی داشته باشد و تحقق آن اهداف باید بررسی گردد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به آنکه باید روند کارها سایه به سایه بررسی شود تاکید کرد: اگر در مجلس، دولت و سایر بخش‌ها کار مطلوبی انجام می‌شود باید حمایت و تقویت شود و اگر نقصی هست باید با همین نگاه تکمیل و اصلاح گردد، در این خصوص دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه‌های مرجع می‌توانند در حرکت‌هایی که رصد می‌کنند مؤثر باشند، این رشته‌های مختلف در دانشگاه‌ها یک وظیفه اصلی‌شان تشخیص نسبت تحقیق و پژوهش‌های انجام شده با آنچه کشور بدان نیاز دارد، است که باید توسط استادان دغدغه‌مند بررسی شود. بسیج اساتید یک مفهوم علمی در این عرصه است که می‌تواند نسبت سنجی کند.

عضو شورای عالی امنیت ملی پیوستگی امروز میان مردم و نظام را حاصل یک باور صحیح در جامعه دانست و عنوان کرد: اگر خدشه‌ای در این باور ایجاد شود تبعات و اثرات جبران ناپذیری دارد، در دانشگاه، اساتید به عنوان نهاد مرجع در تحلیل‌هایی که ارائه می‌شود، تاثیرگذارند، اساتید در تحلیل از روند حرکت کشور و جامعه و توصیف و تجویزهای صحیح که کمتر تشکلی می‌تواند در این خصوص ایفای نقش کند، اثرگذارند. امروز در جامعه ما برخی تحلیل‌های فلج کننده و خطرناکی هست که اگر تحلیل غلط به گفتمان غالب تبدیل شود، فلج شدن شکل می‌گیرد و همه فعالیت‌ها یا از بین خواهد رفت و یا از مسیر صحیح خود منحرف خواهد شد. باید نسبت به روندی که در کشور و انقلاب می‌گذرد دقت داشت و متناسب با وسعمان، نقشمان را به درستی ایفا کنیم.

جلیلی در ادامه در خصوص آنکه چرا دشمن دنبال جنگ نظامی با ما نیست اظهار کرد: ملت ایران در ۸ سال با درک صحیح، مقاومتی از خود نشان داد که ۳۰ سال است جرأت نمی‌کنند به کشور ما نزدیک شوند، ۳۰ سال است کشور بیمه شده است. اگر این مقاومت و هوشمندی در عرصه اقتصادی نیز شکل گیرد آنها کاملاً ناامید خواهند شد چراکه دشمن فهمیده است اگر امروز در تحلیل‌ها اختلال ایجاد کند دیگر نیازی به جنگ نظامی ندارد. امروز در شرایطی هستیم که آمریکا مخصوصاً در دو هفته اخیر می‌گوید دنبال جنگ با ایران نیستیم و دنبال گفت‌وگو هستیم. بنابراین اگر این مساله را به طور عمیق بررسی کرده و در پازل خود بسنجیم، می‌بینیم مفهوم این دو موضوع روشن است، آنها اعلام می‌کنند دنبال تحریم‌های فلج کننده‌اند و ما را تروریسم می‌نامند و راهبرد خود را فشار حداکثری و تحریم‌های بی سابقه عنوان می‌کنند. آیا این معنی‌اش جنگ نیست؟

وی افزود: فشار حداکثری نقطه نهایتی دارد و وقتی به آن نقطه برسند دیگر نمی‌توانند فشار بیشتری اعمال کنند. آنگاه نیاز دارند فشار را نقد کنند و ما به ازایی از ما بگیرند و از طرفی می‌خواهند فشارها برایشان هزینه بر نباشد. آمریکا باید بداند کشور ما برای هر رفتارش پاسخی خواهد داد که متحمل هزینه‌ای شود. در حقیقت آنها همه فشارها و تهدیدها را اعمال و اعلام می‌کنند و هر زمان که ما بخواهیم پاسخ دهیم می‌گویند دنبال جنگ نیستند تا برایشان هزینه بر نباشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود؛ مهم است در جمع اساتید و در چنین تشکل‌هایی به یک تحلیل درست دست یابیم و این را به جامعه انتقال دهیم. آنها همه تلاششان را اعمال و اعلام کردند و آنچه را نمی‌توانند انجام دهند را می‌خواهند به کشور بفروشند و ما به ازا دریافت کنند. اینجاست که اقدام شما و پاسخ قانونی و مشروع شما، مانع رفتارهای ظالمانه‌اش می‌شود، این رفتار آمریکا در هیچ قانونی اعتبار ندارد. ما به دنبال تعامل سازنده‌ایم نه تعاملی که در آن بازنده باشیم، نه اینکه دشمنان ما هرچه می‌توانند استفاده کنند و از سوی دیگر مانع اقدامات مشروع ما شوند، امروز حرکتی که مردم، ۴۰ سال در دفاع از حقوق و منافع خودشان داشته‌اند، تابعِ خواست و اراده دشمن نیست، انقلاب بر این مبناست که ملت می‌گوید "از حق خود در عرصه‌های مختلف دفاع کنیم"، دشمن نمی‌تواند دخالت کند. کدام دانشگاه و جامعه علمی دخالت آنها را در عرصه‌های مختلف جامعه می‌پذیرد؟ آنها نگرانند که یک کشور دامنه تحقیق خود را تعریف کند، دامنه پیشرفت خود را تعیین نماید، دشمن می‌گوید بُرد تو تا جایی باشد که به برد من لطمه نزند.

انشاالله تشکل مبارک بسیج بتواند به وظیفه خودش در موضوعات خاص و عامی که کشور نیاز دارد، به موقع عمل کند.

برچسب ها:

سیاسی