دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران درباره احتمال اینکه اصلاح طلبان در انتخابات آتی به چهرهای اصولگرا روی بیاورند توضیحاتی را ارائه کرد.
احمد شریف، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به ارزیابی مطرح شدن اخباری مبنی بر تصمیم مجدد اصلاحطلبان برای ائتلاف با جریان اصولگرا پرداخت و گفت: حقیقت این است که ائتلاف با اعتدالیون در انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ دستاورد خیلی روشنی برای اصلاح طلبان نداشته و بدنه اصلاح طلبان از نتایج این ائتلاف ناراضی است به همین خاطر هم اخیراً یک نقل قولی از عارف صورت گرفت مبنی بر اینکه ایشان گفته بودند ما سعی میکنیم در انتخابات آینده فهرستی صرفاً اصلاح طلب را ارائه کنیم بنابراین زمانی که ائتلاف با اعتدالیون نتیجه درخوری نداشته حتماً ائتلاف با اصولگرایان نیز امری بسیار بعید به نظر میرسد.
وی ادامه داد: بنابراین این صحبت ممکن است یک اظهارنظر صرفاً شخصی بوده باشد، زیرا در مجامع تصمیم ساز اصلاح طلبان نظیر شورای عالی سیاستگذاری و یا شورای هماهنگی هم هیچ بحثی راجع به این ائتلاف تا الان صورت نگرفته و من به شخصه بسیار، بعید میدانم که اصلاحطلبان مخصوصا در انتخابات ۱۴۰۰ به جز شخصیتهای مطرح خودشان سراغ افراد جناحهای دیگری بروند هر چند در عالم سیاست هیچ چیز محالی وجود ندارد.
شریف درباره برنامه اصلاح طلبان برای آنتخابات آتی گفت: واقعیت این است که هنوز هیچ کمیته، دفتر یا ستادی نه در شورای عالی و نه در شورای هماهنگی برای انتخابات تشکیل نشده که به وسیله آن بتوان از الان درباره انتخابات نتیجهگیری کرد، اما تجربیات گذشته ما نشان میدهد که اگر نتوانیم افراد شاخص خود را روانه انتخابات کنیم خیلی نتیجهای از حضور در انتخابات عاید ما نخواهد شد، بنابراین ما امیدوار هستیم که فضای سیاسی کشور بازتر شود و تشکلهای سیاسی بتوانند افراد شاخص خود را که امتحان پس داده هستند برای حل مشکلات کشور کاندیدا کنند و افراد شاخص سیاسی از هر حزبی به رقابت با یکدیگر بپردازند.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران خاطر نشان کرد: من فکر میکنم اصلاحطلبان به اندازه کافی افراد شاخص درون خودشان دارند که هیچ نیازی به کاندیدای دیگر احزاب نداشته باشند و واقعیتها را باید قبول کرد که اگر قرار باشد جامعه به اصلاح طلبان روی خوش نشان ندهد طبعاً به تعداد افرادی هم که گرایش به اصولگرایان دارند افزوده نخواهد شد.
وی ادامه داد: آقای روحانی به عنوان یک اصولگرای میانهرو در زمانی کاندیدای اصلاح طلبان شد که هیچ شانسی برای حضور افراد برجسته اصلاح طلب در انتخابات وجود نداشت و آن زمان شاید راه سیاستمندانهای را اصلاح طلبان برای اثرگذاری در عرصه سیاست انتخاب کردند، اما اینکه در انتخاباتهای بعدی این شیب تندتر شود و به جای یک اصولگرای میانهرو که متمایل به اصلاح طلبان هم بود، به سمت یک شخص شناسنامهدار اصولگرا بروند؛ این امر مفهوم فعالیت سیاسی جریان را زیر سئوال میبرد که چطور پس از این همه مدت هنوز نتوانسته افراد شایستهای را برای کاندیداتوری ریاست جمهوری تربیت و آماده کند.
شریف خاطر نشان کرد: بنابراین من این را بسیار بعید میدانم چراکه از نظرات بدنه اصلاح طلبان هم اطلاع دارم که حتی درباره عملکرد آقای روحانی هم انتقاداتی دارند، زیرا این دولت با حمایت اصلاح طلبان روی کار آمده و هرگز هم اصلاح طلبان از این موضوع شانه خالی نکرده و قبول دارند که عملکرد آقای روحانی تا حد زیادی به پای اصلاح طلبان نیز نوشته خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ارزیابی روند طرح پارلمان اصلاحات پرداخت و تصریح کرد: درباره موضوع پارلمان اصلاحات بحثهای فراوانی وجود دارد و موضوع بررسی آن تنها معطوف به به تصویب پارلمان اصلاحات نخواهد شد.
وی ادامه داد: زیرا تصویب این طرح نیازمند یک پروسه طولانی بوده و باید منتخبین اصلاح طلبان از سراسر کشور انتخاب شده و در جمع تصمیمگیری حضور داشته باشند بنابراین ما هنوز درباره ترکیب اصلی این پارلمان به توافق نهايی نرسیدهایم و به صورت قاطع نمیتوان نظر داد که تا آخر امسال اجرایی میشود یا خیر.
شریف در پاسخ به سوالي مبنی بر اینکه آیا پارلمان اصلاحات تا انتخابات مجلس اجرایی خواهد شد؟ گفت: طبعاً اگر مراحل تصویب آن به سرعت طی شود ممکن است تشکیل شود اما به نظر من مجمع عالی اصلاح طلبان یا همان پارلمان صالاحات به اندازهای مهم است که برای تصویب آن نباید عجله کرد تا جمع بسیار فراگیری که کمترین انتقاد به تركيب آن وارد باشد تاسیس شود؛ بنابراین به عقيده من اصلاح طلبان اصرار زیادی درجهت ایجاد آن صرفاً برای انتخابات مجلس ندارند.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران همچنین با اشاره به تکذیب تغییر نام پارلمان اصلاحات توسط مصطفی کواکبیان گفت: شاید جناب کواکبیان در آن جلسهای که این موضوع تصویب شد، حضور نداشتند اما من خودم در تمامی آن جلسات حضور داشتم و امروز هم در همین باره بحث خواهد شد بنابراین آن چیزی که مصوب شده مجمع عالی اصلاحطلبان و در داخل پرانتز پارلمان اصلاحات خواهد بود تا از هر دو عنوان استفاده شود.
انتهای پیام/