خودکفایی در تولید سرنگ «اینفلیتور» با عقد قرارداد دو میلیاردی در دانشگاه علم و صنعت ایران

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،با حضور اسماعیل قادری‌فر رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، قرارداد سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران با یکی از شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه  علم و صنعت در زمینه تجهیزات پزشکی رونمایی شد.

 در این مراسم که چهارشنبه اول خردادماه 1398  برگزار شد، تفاهم نامه همکاری و قرارداد سرمایه گذاری بین صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران با شرکت یک دانش بنیان زمینه تولید سرنگ اینفلیتور به امضا رسید.

رقم سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران، در این زمینه به دو میلیارد تومان می رسد که به گفته خان میرزا (مدیر دفتر توسعه فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی دانشگاه)، بالاترین حجم سرمایه گذاری یکپارچه بر روی یک شرکت خطرپذیر (استارت آپی) در کشور است.

سرنگ اینفلیتور، از تجهیزات یک بار مصرف حوزه قلب و عروق است که کاربرد آن باد کردن بالن در عمل آنژیوپلاستی و استنت گذاری (فنر گذاری) در درمان انسداد عروق کرنری بیماران قلبی است.

سرنگ اینفلیتور مشمول تحریم های ظالمانه علیه ایران بوده و لذا واردات آن به کشور با چالش همراه است. از این محصول سالانه در کشور حدود 300 هزار عدد مصرف می شود و در حال حاضر محصولی کاملا وارداتی است که با احتساب میانگین قیمت 15 یورو برای هر سرنگ، سالانه معادل 4500000 یورو ارز برای خرید این سرنگ از کشور خارج می شود؛ ضمن آنکه به دلیل کیفیت بالای این محصول، قابلیت رقابت با نمونه های خارجی در بازار بین المللی وجود دارد.

با توجه به سرمایه گذاری قابل توجه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران در این شرکت دانش‌بنیان، پیش بینی می شود نیاز کشور به این سرنگ با استفاده از توان داخلی به طور کامل برطرف شود.

تاسیس سه مرکز نوآوری در دانشگاه علم و صنعت ایران با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری

در این مراسم اسماعیل قادری فر (رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) از راه اندازی سه مرکز نوآوری در دانشگاه علم و صنعت ایران با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری تا نیمه اول سال جاری خبر داد.

قادری فر، ضمن تقدیر از ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران برای شتاب بخشیدن به جریان فناوری نوآورانه در دانشگاه و همدلی دانشگاه علم و صنعت ایران با مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: خوشبختانه شعار دانشگاه علم و صنعت ایران در برنامه راهبردی نیز سرآمدی در علم و فناوری و پیشرو بودن در کارآفرینی دانش بنیان است و با طرح های ارزشمندی که در یک سال اخیر در دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز شده، تکرار روزها و هفته های پرشکوهی مانند امروز را انتظار خواهیم داشت.

وی با اشاره به راه اندازی اولین مرکز نوآوری دانشگاه با حضور سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) در دی ماه سال گذشته با سرمایه گذاری هلدینگ یک شرکت های دانش بنیان، افزود: در شش ماهه اول سال جاری دو مرکز نوآوری دیگر با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری در دانشگاه علم و صنعت ایران تاسیس و راه اندازی خواهد شد.

رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگر سخنان خود در خصوص حمایت از شرکت های دانش بنیان گفت: معاونت علمی و فناوری خود را مکلف می داند هم برای تامین مالی طرح های فناورانه سرمایه گذاری کند و هم برای محصولات فناورانه بازارسازی نماید.

 قادری فر با تاکید بر اینکه فرصت تحریم، سرآغاز بهار علمی در کشور است، گفت: ابزارهای سیاستی مناسبی برای توسعه فناوری در کشور به وجود آمده است.

وی از تعریف بسته های حمایتی متنوع از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه موارد تحریمی خبر داد و گفت: هم اکنون تا 9 برابر سرمایه ثبتی صندوق های پزوهش و فناوری تسهیلات به صندوقها پرداخت می شود.

رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اظهار خرسندی از اینکه همدلی خوبی بین دانشگاه علم و صنعت ایران و مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده، گفت: این قول را خواهم داد که در روزهای آینده هم از دانشگاه علم و صنعت ایران، در حوزه توسعه شرکت های دانش بنیان و توسعه فناوری خبرهای بهتر و بیشتری خواهیم داشت.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: باید بتوانیم جایگاه مناسب خود را در شبکه فناوری و نوآوری کشور، مشخص کنیم و همدل باشیم و با وحدت کلمه ای که لازمه موفقیت در تمام امور است پیش رویم که راه تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید همین است.

انتهای پیام/