به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، دانشمندان ناسا در حال یک آزمایش تجربی جدید برای کشت گیاهان بیشتر در فضا هستند تا فضانوردان بتوانند از غذای تازه استفاده کنند.
دانشمندان ناسا در مرکز فضایی کندی (Kennedy Space Center) از دو سال گذشته در فلوریدا در حال همکاری با یک گروه دانشگاهی هستند تا روشهایی برای پرورش بلند مدت گیاهان در فضا توسعه دهند.
کریستینا، فضانورد ناسا از 25 آوریل سال جاری، آزمایش جدیدی با عنوان «Veg-PONDS-02» در ایستگاه فضایی بینالمللی را آغاز کرد که 16 ماه می پایان یافت؛ هدف از این آزمایش تأمین غذا در سفرهای طولانیمدت فضایی است.
به احتمال زیاد آزمایش تجربی جدید فضانورد ناسا ادامه آزمایشات دو سال گذشته است که به منظور کشت گیاه در فضا صورت میگرفت.
مواد غذایی در مأموریتهای کوتاهمدت به همراه فضانوردان به فضا فرستاده میشود؛ در مأموریتهای بلندمدت، مانند مأموریت فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی، مواد غذایی بطور منظم به وسیله فضاپیماهای پشتیبانی از زمین برای آنها فرستاده میشود.
ناسا در تلاش است تا بتواند گوجهفرنگی و محصولات مشابه آن که نیاز به آب بیشتری برای تولید دارند را نیز کشت کند.
حمل هر کیلو محموله به فضا حدود 200 میلیون هزینه دارد؛ از این رو، هر وعده غذایی که فضانوردان در ایستگاه بینالمللی فضایی صرف میکنند با احتساب وزن غذا، آب و ظروف مورد استفاده هزینه بسیار بالایی دارد.
هوارد لویین، دانشمند ارشد دفتر تحقیقات بهره برداری و علوم زیستی ناسا در مرکز فضایی کندی در این باره میگوید: «در سفرهای طولانی فضایی خودکفایی فضانوردان در تأمین غذای خود نکته مهم و قابل توجهی است».
انتهای پیام/