گفت و گوی ویژه خبری امشب پنجشنبه دوم خرداد با موضوع بازسازی مناطق سیل زده با حضور اسماعیل نجار جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق زلزلهزده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت و گوی ویژه خبری امشب پنجشنبه دوم خرداد با موضوع بازسازی مناطق سیل زده با حضور اسماعیل نجار جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق زلزلهزده برگزار شد.
اسماعیل نجار جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق زلزلهزده در ابتدا با اشاره به چهار مرحله مدیریت بحران گفت: پیشگیری و پیش بینی، آمادگی و مقابله، بازسازی و نوسازی و نهایتاً بازتوانی از مراحل مدیریت بحران است، تمام دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح بنا به فرمان مقام معظم رهبری در جهت همکاری با بحث مقابله حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از این بحث در اختیار جهادکشاورزی و نیمی دیگر در اختیار بنیاد مسکن است گفت: خسارت سنگینی به کشور تحمیل شده است به طوری که برآورد اولیه حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است که از این مفدار ۲۰ هزار میلیارد برای بحث تملک است تا زیرساختهایی که مورد آسیب و تخریب قرار گرفته باید مورد تعمیر قرار گیرد و ۹ هزار میلیارد تومان دیگر در ارتباط با کمکهای بلاعوض است.
نجار با اشاره به اینکه بانکها موظف به پرداخت تسهیلات هستند افزود: در مرحله اول مقرر بود حدود سه هزار میلیارد تومان کمکهای بلاعوض در نظر گرفته شود که بانکها آن را تقبل کردند و در مرحله اول پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار بخشهای مختلف قرار دادند که باید بخش کشاورزی و مسکن باید در اولویت قرار گیرد.
جانشین قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده با اشاره به اینکه در استانهای شمالی در بخش کشاورزی مبالغی پرداخت شده است گفت: در پلدختر و خرم آباد خسارت بیشتر بوده لذا تمام تمهیدات اندیشیده شده وبه بانکهای عامل تعیین تکلیف شده و پروندههای مربوط نیز تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور تاکید بسیاری بر پرداخت خسارتهای حوزه کشاورزی دارد ادامه داد: مطابق ماده ۱۰ و ۱۲ مربوط به مدیریت بحران دولت سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان میتواند از محل صندوق توسعه ملی برداشت کند.
وی تصریح کرد: سال گذشته ۹۰۰ میلیارد تومان در اختیار صندوق توسعه ملی بیمه کشاورزی قرار گرفت، که مجموعه مبالغ دریافتی ما از محل بیمه کشاورزی ۱۶ میلیارد و پرداختها ۱۶۰ میلیارد تومان بود.
خبر در حال تکمیل ...