آنچه داوطلبین دکتری برای ارزیابی تخصصی باید بدانند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، از ابتدای خرداد ماه، دانشگاه‌ها وارد مرحله ارزیابی تخصصی کنکور دکتری شدند. همچنین با قرار دادن اطلاعیه در سایت دانشگاه، به پذیرفته شدگان مرحله ابتدایی، اعلام کردند که پس از ثبت نام الکترونیکی در سامانه دانشگاه برای پذیرش حضوری در روزهای اعلام شده به دانشگاه مراجعه کنند.

داوطلبین باید مدارک لازم برای ثبت نام حضوری را به همراه داشته باشند تا در روند پذیرش آنها اختلالی وجود نداشته باشد. مانند تمامی فرآیندهای ثبت نامی داشتن اصل شناسنامه یا کارت ملی برای تطبیق مشخصات شناسنامه‌ای معرفی شده با مشخصات اطلاعات ارسالی از سوی سازمان سنجش الزامی است.

اصل مدرک کارشناسی ارشد یا همان فوق لیسانس از مواردی است که داشتن آن الزامی است و در صورت عدم وجود مدرک، داوطلبین باید  کارنامه ریز نمرات خود را به همراه داشته باشند.

لازم به ذکر است؛ داوطلبانی که دانشجوی سال آخر دوره کارشناسی‌ارشد یا دکتری حرفه‌ای بوده و حداکثر تا  ۳۱ شهریور ۹۸ فارغ‌التحصیل می‌شوند، اصل گواهی تأیید شده توسط دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی محل اخذ مدرک مطابق فرم مندرج در صفحه ۳۹ دفترچه راهنمای شرکت در آزمون دکتری یا فرم مندرج در صفحه ۹۹ دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی را باید با خود به همراه داشته باشند.

داشتن اصل مدرک کارشناسی (لیسانس) یا کارنامه ریز نمرات از دیگر مدارک لازم برای ثبت نام است، البته  آن‌دسته از داوطلبانی که فارغ‌التحصیل دوره کارشناسی ناپیوسته هستند علاوه بر اصل مدرک کارشناسی ناپیوسته باید اصل مدرک کاردانی را نیز ارائه کنند.

براساس این گزارش؛ افرادی که به دلایلی قادر به ارائه اصل مدرک یا مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد نیستند، لازم است اصل گواهی تأیید شده توسط دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی محل اخذ مدرک را به همراه داشته باشند.

همراه داشتن اصل گواهی مبنی بر اینکه عضو هیئت علمی «رسمی- قطعی» یا «رسمی- آزمایشی» تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده که به تأیید بالاترین مقام مسئول نیز رسیده باشد، برای آن‌دسته از افرادی که از امتیاز مربی در این آزمون استفاده کرده‌اند؛ الزامی است.

لازم به یادآوری است؛ داوطلبین در زمان ثبت نام تمام مستندات مربوط به سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی و تحقیقاتی خود را به همراه داشته باشند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش، گزینش نهایی داوطلبان در هر کدرشته محل بر اساس نمره کل نهایی حاصل از نمره علمی آزمون متمرکز (نمره کل اولیه ۵۰ درصد در شیوه پذیرش آموزشی- پژوهشی و ۳۰ درصد در شیوه پذیرش پژوهش محور) و نمرات مراحل مختلف ارزیابی تخصصی، حدنصاب تعیین شده توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در هر کدرشته محل و با توجه به اولویت کدرشته محل‌هایی که برای مصاحبه معرفی شده‌اند، انجام می‌شود.

انتهای پیام/