افزایش ذخیره نفت ایران در ساحل و بر روی آب

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، رویترز به نقل از آمار و منابع صنعتی مدعی شد با توجه به تحریم‌های آمریکا و اینکه ایران تلاش می‌کند میدان نفتی خود را فعال نگاه دارد، ذخایر نفت این کشور بر روی خشکی و بر روی دریا در حال افزایش است.

واشنگتن در ماه می پایان معافیت‌ها از تحریم‌های نفتی ایران را اعلام کرد.

در جریان نگه داشتن تولید نفت برای تهران حیاتی است، زیرا هرگونه اختلال می‌تواند به فعالیت‌های آتی آن با توجه به هزینه‌های بالا و پیچیدگی شروع مجدد تولید خسارت بزند.

بر اساس آمار کایروس، شرکتی که جریان‌های نفتی را رهیابی می‌کند، ذخیره ساحلی ایران ۴۶.۱ میلیون بشکه بوده که بالاترین میزان از نیمه ژانویه به شمار می‌رود، ظرفیت کل ذخیره سازی ایران  ۷۳ میلیون بشکه است.

رویترز بر اساس آمار نفتکش‌ها و منابع صنعتی مدعی است که میزان صادرات نفت ایران در ماه می به روزانه ۵۰۰ هزار بشکه یا کمتر رسیده است.

آمارهای مارین ترافیک بر اساس رهیابی AIS نشان داد ۱۶ نفتکش ایران با ظرفیت حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت برآورد می‌شود، پس از سکون ۲ تا ۴ هفته ای، برای ذخیره سازی بر روی آب استفاده شوند.

ده نفتکش از این ۱۶ فروند که با ظرفیت حدود ۱۱ میلیون بشکه برای ۴ هفته است که حرکت نکرده‌اند.

بر اساس آمار مارین ترافیک، این رقم در ماه مارس ۱۲ نفتکش بود که حداقل ۱۳ میلیون نفت را برای ۲ تا ۴ هفته نگه داشته بودند.

بر اساس برآورد شرکت کشتی‌های باری گیبسون، ۸ نفتکش غول پیکر ایران هر کدام با ظرفیت ۲ میلیون بشکه و ۲ کشتی دیگر که ایرانی نیستند، برای ذخیره نفت بر روی آب مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

به گفته یک تحلیلگر ارشد بازار در شرکت گیبسون، «به جز این کشتی‌ها، روند خاموش کردن رهیاب‌های AIS  در نفتکش‌های ایرانی رو به رشد است.»

«البته، در این حالت، ما با هیچ قطعیتی نمی‌توانیم بگوییم که آیا این نفتکش‌ها خالی هستند یا ذخیره سازی در آنها شده یا در حالت تجارت هستند.»

فرزین ندیمی، فعال در اندیشکده انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک گفت: «ایران از تا سیاست ذخیره سازی چین استفاده می‌کند و تلاش می‌کند تا از تاسیسات ذخیره سازی عمان نیز استفاده کند. با این حال، اگر آمریکا چنین گزینه‌های خارجی ذخیره سازی را با تحریم ها هدف بگیرد، مشکل جدی ایجاد و ایران را عصبانی می‌کند.»

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی