واکنش آلمان، فرانسه و رهبر حزب کارگر به استعفای «ترزا می»

به گزارش مشرق، سران آلمان و فرانسه به اقدام «ترزا می» نخست وزیر انگلیس مبنی بر استعفا از سمت خود، واکنش نشان دادند.

بنابر گزارش روزنامه «دیلی میل»، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اعلام کرد که به تصمیم ترزا می احترام می‌گذارد و با فردی که جانشین وی خواهد شد در زمینه برگزیت همکاری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

«ترزا می» استعفا کرد

چرا «ترزا می» در مسیر استعفا قرار گرفت؟

«مارتینا فیتس» سخنگوی مرکل امروز جمعه به خبرنگاران گفت که مرکل و می همواره در فضایی خوب و توام با اعتماد با هم همکاری داشتند و تا زمانی که می در مسند قدرت باشد همین روند ادامه خواهد داشت.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه هم خواستار روشن شدن هر چه سریعتر وضعیت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) شد.

اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که استعفای ترزا می، هیچ چیز را در مذاکرات برگزیت تغییر نمی‌دهد.

همچنین «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر انگلیس گفت: «ترزا می حق دارد که استعفا بدهد. او آن چیزی را که کشور ماههاست می‌داند را پذیرفته است مبنی بر اینکه او نمی تواند حکومت کند و حزب چند پاره خود را هم سامان دهد. هر کسی که رهبر جدید توری شود باید این امکان را فراهم کند که مردم ما در قالب یک انتخابات سراسری زودهنگام درباره آینده کشور تصمیم بگیرند.»

ترزا می امروز جمعه با اعلام استعفا از پست نخست‌وزیری انگلیس، افزود: «اکنون برای من روشن شده که به نفع کشور است تا یک نخست‌وزیر جدید، تلاش‌ها (برای برگزیت) را هدایت کند. پس امروز اعلام می‌کنم که به‌عنوان رهبر حزب محافظه‌کار در روز جمعه ۷ ژوئن استعفا می‌دهم تا نفر بعدی انتخاب شود.» (جزئیات بیشتر)

خانم می با بیان اینکه تا زمان تکمیل فرایند انتخاب رهبر جدید برای حزب محافظه‌کار، به‌عنوان نخست‌وزیر به فعالیت خود ادامه می‌دهد، تصریح کرد: «همواره از اینکه نتوانستم توافق برگزیت را تصویب کنم، افسوس خواهم خورد. نفر بعدی باید راهی پیدا کند که به نتیجه همه‌پرسی (خروج از اتحادیه اروپا) احترام بگذارد.»

این در حالی است که ساعتی پیش از سخنرانی خانم می، «هلن گرانت» نماینده پارلمان انگلیس و معاون حزب محافظه‌کار از سمت خود استعفا داده بود. گفته می‌شود احتمال دارد که او یکی از نامزدهای رهبری حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیری انگلیس باشد.

بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیه‌ایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم می‌زند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.

«دیوید کامرون» نخست وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب محافظه‌کار، پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ به مردم این کشور وعده داد همه‌پرسی جدایی از اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد. در همه‌پرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان انگلیس رای به خروج داده بودند.

برچسب ها:

جهان