کشف ماده‌ای عجیب در جو خورشید

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، دانشمندان ایرلند و فرانسه ماده‌ شگفت‌انگیزی را در جو خورشید کشف کردند.

براساس گزارش «ساینس بلاگ»، دانشمندان از تلسکوپ‌های رادیویی بزرگ و دوربین‌های فرابنش بر روی فضاپیمای ناسا استفاده کردند تا درک بهتری از چگونگی رفتار این ماده داشته باشند.

آنها دریافتند که این ماده، چهارمین حالت ماده یعنی پلاسما است و می‌تواند کلیدی برای گسترش تولیدکننده‌های انرژی هسته‌ای ایمن، پاک و موثر بر روی زمین باشد.

طبق این گزارش، اکثر موادی که ما روزانه در زندگی خود با آن سر و کار داریم به شکل جامد، مایع یا گاز هستند اما باید بدانید که اکثر جهان از پلاسما تشکیل شده است و اکنون محققان دریافتند که خورشید نیز این ماده را تولید می‌کند.

علی رغم اینکه پلاسما شایع ترین ماده در جهان است اما به دلیل کمبود آن در شرایط طیبعی بر روی زمین، مطالعات را در مورد این ماده دشوار می‌کند؛ از همین رو برای مطالعه پلاسما، آزمایشگاه‌های ویژه‌ای بر روی زمین این شرایط ویژه می‌سازند اما محققان دریافتند که خورشید آزمایشگاه طبیعی برای مطالعه چگونگی رفتار پلاسما است.

«ایون کارلی» محقق این مطالعات گفت:  جو خورشید بستری از فعالیت‌های شدید است و ذراتی در آن با سرعت نور در حرکت هستند، همچنین پلاسمای آن در یک میلیون درجه سیلسیوس قرار دارد. از طرفی ذرات با سرعت نور در طول موج‌های رادیویی می‌درخشند و ما قادریم تا چگونگی رفتار پلاسما را با تلسکوپ‌های رادیویی بزرگ نظارت کنیم.

انتهای پیام/