به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طرح تشکیل وزارت بازرگانی در دستور کار این هفته مجلس شورای اسلامی قرار دارد و انتظار می رود شاهد بررسی این طرح در صحن علنی مجلس در آینده نزدیک باشیم.
در حالی دولت دوازدهم به دنبال تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی است که بررسیهای صورت گرفته توسط مراکز پژوهشی نشان می دهد در اکثر کشورهای پیشرفته سیاستگذاری صنعت و تجارت ذیل یک دستگاه اجرایی انجام میشود و ایجاد یک نهاد تصمیمگیر مستقل در حوزه بازرگانی بدون توجه به بخش تولید، به نفع صنایع و سایر بخشهای تولیدی نیست. بررسی تاریخی رشد صنعتی این کشورها نشاندهنده اهمیت یکپارچگی سیاستهای تجاری و تولیدی در رشد صنعتی است. نکته قابلتوجه آن است که در این کشورها ادغام وزارتخانههای تولیدی و تجاری در ابتدای راه صنعتی سازی اتفاق افتاده و میتوان اینطور استنباط کرد که این سیاست از عوامل اصلی رشد و پیشرفت کشورهای مذکور است. برخی از این کشورها عبارتند از:
*قاره آسیا:
ژاپن: وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت
کره جنوبی: وزارت تجارت، صنعت و انرژی
مالزی: وزارت تجارت بینالملل و صنعت
سنگاپور: وزارت تجارت و صنعت
هند: وزارت تجارت و صنعت
ترکیه: وزارت علم، صنعت و تکنولوژی
*قاره اروپا:
آلمان: وزارت امور اقتصاد و انرژی
فرانسه: وزارت اقتصاد
انگلیس: وزارت کسب و کار، انرژی و استراتژی صنعتی
ایتالیا: وزارت توسعه اقتصادی
اسپانیا: وزارت اقتصاد، صنعت و رقابت
لهستان: وزارت توسعه اقتصادی
پرتغال: وزارت اقتصاد
هلند: وزارت امور اقتصادی
روسیه: وزارت صنعت و تجارت
*قاره آمریکا:
آمریکا: وزارت بازرگانی
برزیل: وزارت صنعت، تجارت خارجی و خدمات
کلیپی درباره این موضوع در ادامه ببینید:
به گزارش فارس، حال باید دید که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به تجربیات جهانی و نظرات کارشناسان و مراکز پژوهشی و تشکل های صنفی مجددا با درخواست دولت مبنی بر احیای وزارت بازرگانی مخالفت می کند یا اینکه این بار نمایندگان مردم در برابر فشارهای دولت در این زمینه تسلیم خواهند شد و شاهد تشکیل یک وزارتخانه جدید خواهیم بود؟
انتهای پیام/