به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، زمان ارسال اظهارنامههای مالیاتی عملکرد سال ۹۷ اشخاص حقیقی طبق قانون مالیاتهای مستقیم از اول خرداد شروع شده و تا ۳۱ این ماه ادامه دارد.
براین اساس صاحبان مشاغل که جزء آن دسته از مودیانی محسوب میشوند که بایستی تا ۳۱ خرداد ماه اظهارنامههای مالیاتی خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت کنند.
صاحبان مشاغل طبق قانون براساس حجم فعالیت به سه دسته تقسیم میشود.
گروهبندی صاحبان مشاغل براساس حجم فعالیت
مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده طبق آخرین برگ مالیات قطعی عملکرد سال 1391 و بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هرکدام بیشتر از مبلغ 30 میلیارد ریال باشد.
اشخاص ذیل فارغ از حجم فعالیت خود از لحاظ انجام تکالیف جزء مودیان گروه اول محسوب میشوند:
- دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان).
- صاحبان کارخانهها و واحدهای تولیدی و بهرهبرداران معادن دارای جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری از وزارتخانه ذیربط.
- صاحبان هتلهای سهستاره و بالاتر.
- صاحبان بیمارستانها، زایشگاهها، کلینیکهای تخصصی.
- صاحبان مشاغل صرافی.
- فروشگاههای زنجیرهای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط؟
گروه دوم:
مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا 10 برابر درآمد مشمول مالیات قطعی شده طبق آخرین برگ مالیات قطعی عملکرد سال 1391 و بعد که تا تاریخ پایان دی ماه سال قبل از شروع سال مالیاتی ابلاغ شده باشد، هر کدام بیشتر از مبلغ 10 میلیارد و تا 30 میلیارد ریال باشد.
گروه سوم:
مودیانی که در گروههای اول و دوم قرار نمیگیرند جزء گروه سوم محسوب میشوند. یکی از ویژگیهای اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم در نظر گرفتن امکان تفاهم برای تعیین مالیات مقطوع این دسته از مودیان است.
طبق تبصره ۱۰۰ این قانون ان دسته از صاحبان مشاغل که فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ۱۰ برابر معافیت مالیات ماده ۸۴ این قانون باشد از انجام برخی تکالیف قانونی مانند ارائه اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک معاف بوده و مشمول مالیات مقطوع میشوند.
براساس قانون بودجه سال ۹۸، ۱۰ برابر معافیت مالیات ماده ۸۴ قانون به ۳۰ برابر افزایش یافته که میتواند دایره مشمولان این تبصره را افزایش دهد.
در حال حاضر به گفته محمدرضا جعفریان مشاور مالیاتی اصناف و بازار جلسات متعددی میان نمایندگان بخش خصوصی و سازمان مالیاتی برگزار شده اما هنوز جمع بندی برای تعیین نرخ مالیات صورت نگرفته است.
وی معتقد است از حدود ۳ میلیون واحد صنفی در سراسر کشور نزدیک به ۱.۵ تا ۲ میلیون مودی مشمول استفاده از تعیین مالیات مقطوع و معاف از اظهارنامه مالیاتی خواهند شد.
نکات مهم درخصوص گروهبندی مودیان:
- در مورد فعالیتهای صرفا خدماتی گروهبندی مودیان با لحاظ کردن 50 درصد مبلغ مندرج در جدول فوق انجام میشود.
- در مشارکت مدنی جمعمبلغ فروش کالا و خدمات و یا درآمد مشمول مالیات قطعی شده کلیه شرکاء ملاک عمل قرار میگیرد.
- مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل براساس فعالیت مودی در سال قبل میباشد.
انتهای پیام/