چرا قیمت برنج گران شد؟/سود جوها بر طبل واردات می‌زنند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طی روزهای گذشته مسئولان اتحادیه‌های واردکنندگان برنج مرتب اعلام می‌کنند که افزایش فعلی قیمت برنج در بازار متأثر از کمبود عرضه است و دولت باید اجازه دهد واردات برنج در طول دوازده ماه انجام شود. این گروه در حالی بر طبل واردات می‌کوبند که دولت از سالها پیش در فصل برداشت برنج یعنی مرداد تا آبان واردات برنج را ممنوع می‌کند تا تولیدکنندگان داخل در تولید این محصول اساسی متضرر نشوند و تولید پایدار ادامه یابد.

*450 هزار تن برنج بیش از نیاز داخل

در این زمینه که آیا واقعا افزایش قیمت برنج به دلیل کاهش تولید و کمبود عرضه در بازار بوده است، با جمیل علیزاده شایر دبیر انجمن برنج صحبت کردیم. وی در پاسخ به این اظهارات گفت: تولید داخل به اضافه وارداتی که سال گذشته داشتیم، ۴۵۰ هزار تن بیش از نیاز داخل است. 

وی ادامه داد: سال گذشته ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن برنج در داخل کشور تولید شد و در نیمه نخست سال گذشته با توجه به آمار ۱.۲ میلیون تن برنج وارد کشور شد که در مجموع ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار تن برنج می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به برنج ۳ میلیون تن است،‌ گفت: که 450 هزار تن برنج بیش از این میزان در کشور وجود دارد.

وی همچنین گفت: سال گذشته در شش ماهه دوم هم مقدار محدودی برنج وارد کشور شد که رسانه‌ای نشد. 

*برخی به طبل واردات می‌زنند

به گفته دبیر انجمن برنج، در این میان گروهی هستند که بنا به ماهیت مسئولیتی که دارند، دنبال واردات برنج هستند و از هر راهی و ترفندی برای این کار استفاده می‌کنند، در حالی که کشور نیاز به واردات برنج در حال حاضر ندارد، بیش از نیاز داخل برنج وجود دارد.

 *افزایش‌ قیمت‌ برنج کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود

علیزاده با بیان اینکه هیچ دلیل فنی، علمی و منطقی برای افزایش قیمت برنج در بازار وجود ندارد، گفت:‌ این افزایش‌ قیمت‌ها کاملا کاذب و توسط عده‌ای فرصت‌طلب، محتکر و سودجو انجام می‌شود و باید دولت نظارت‌های خود را بر این بازار تشدید کند. زمانی که محصولی فراوان وجود دارد، بالا رفتن قیمت آن قابل پذیرش نیست و باید رسیدگی بیشتری از سوی مسئولان ذیربط انجام شود. 

وی گفت: برخی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی سود خوبی از این واردات به دست می‌آورند و مرتب بر طبل واردات می‌زنند، در حالی که به جای این صحبت‌ها باید به تقویت تولید داخل بپردازند. 

وی با طرح این موضوع که چرا این افراد با اقتصاد و معیشت مردم بازی می‌کنند، گفت: همه افراد در داخل یک کشتی نشسته‌ایم و هر آسیبی که جامعه و اقتصاد مردم ببیند، آنها هم ضرر خواهند کرد. 

از علیزاده سوال شد که آیا امکان آزادسازی واردات برنج وجود دارد؟ گفت: از سالها پیش دولت از مرداد تا اول آبان واردات برنج را برای حمایت از تولید داخل ممنوع می‌کرد، اما اکنون برخی با هدف القای واردات اعلام می‌کنند که آزادسازی برنج از آبان‌ماه انجام می‌شود، در حقیقت آنها با طرح معکوس موضوع، به دنبال القای واردات هستند.

*مخالفت دبیر انجمن برنج با لغو قانون انتزاع 

دبیر انجمن برنج با انتقاد از احیای وزارت بازرگانی که به دنبال آن قانون انتزاع (تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی) هم لغو خواهد شد، گفت: سال ۹۱ مجلس این قانون را تصویب کرد و مسئولیت‌های تنظیم بازار را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد، اما دولت دوازدهم با دور زدن این قانون مسئولیت تنظیم بازار را به وزارت سمت سپرد که در حقیقت نقض قانون است و همه اینها باعث شده که تنظیم بازار این محصول با مشکلاتی همراه باشد. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی