علی آهونمنش رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو در این دانشگاهها گفت: کاری که وزارت علوم برای دانشگاههای غیرانتفاعی بعد از درخواستهای متعدد انجام داده، مربوط به تکمیل ظرفیت داوطلبانی است که قرار است از طریق مدارک (معدل) در این دانشگاهها جذب شوند و بر همین اساس به ما مجوز پذیرش دادند.
وی در توضیح بیشتر گفت: با آنکه اکثریت مطلق ورود کنندگان به دانشگاهها از طریق کنکور است اما وزارت علوم ورود این افراد را به دانشگاه غیرانتفاعی در تکمیل ظرفیت قبول نکرده و گفته است تکمیل ظرفیت در دانشگاههای غیرانتفاعی صرفا برای رشتههایی که در دفترچه واژه بدون کنکور مقابل آنها درج شده اجرایی شود.
رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی تصریح کرد: در تکمیل ظرفیت دانشگاههای غیرانتفاعی در چند هفته اخیر فقط نیم دهم درصد یا 0.7 درصد به ظرفیتهای موجود اضافه شده و دانشجوی غیرانتفاعی شده اند.
آهونمنش خاطرنشان کرد: به تازگی با ارسال 2 نامه از سوی اتحادیه مؤسسات و دانشگاههای غیرانتفاعی به وزارت علوم از آنها خواستهایم در تکمیل ظرفیت بتوانیم از بین داوطلبان کنکور داده (بدون بررسی مدارک) جذب داشته باشیم اما تاکنون پاسخی به این نامه داده نشده است.
وی در پایان گفت: 20 روز پیش نامهای به وزارت علوم درباره تکمیل ظرفیت از بین دانشجویان کارشناسی پیوسته و پذیرش آنها در دانشگاههای غیرانتفاعی ارسال شده است. ضمن اینکه 4 روز پیش هم نامه جداگانهای به این وزارتخانه برای تکمیل ظرفیت پذیرش داوطلبان کارشناسی ناپیوسته در دانشگاههای غیرانتفاعی ارسال کردیم که تاکنون پاسخی دریافت نکردهایم.
به نظر میرسد که آموزش عالی همچنان به دنبال بازی با سرنوشت دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی است.
هنوز یک ماه از اشتباه دانشگاه آزاد در رد پذیرش دانشجویانی که خودشان آنها را پذیرفتهشده اعلام کرده بودند، نمیگذرد که دانشجویان مؤسسات غیرانتفاعی نسبت به رد پذیرش از سوی این مؤسسات پس از یک ماه خبر میدهند.
این در حالی است که خبرگزاری فارس پیش در گزارشی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و ابراز نگرانی کرده است.
آخرین اعتراضات نسبت به بی سامانی آموزش عالی مربوط به جمعی از دانشجویان مؤسسات غیرانتفاعی است که در تماس با خبرگزاری فارس اعلام کردند: مؤسسه غیرانتفاعی از آنها ثبتنام کرده و حالا پس از گذشت یک ماه از سال تحصیلی پرونده آنها را بازگردانده و عنوان میکند که «شما دانشجوی این دانشگاه نیستید و ما مجوزی برای ثبتنام نداشتهایم!»
این «دانشجویان» که پس از رد پذیرش آنها از سوی مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی بهتر است از آنها به عنوان «داوطلبان» نام ببریم، اعلام میکنند که برای تحصیل در رشته موردنظرشان هزینههای گزافی کردهاند تا تجهیزات و امکانات لازم برای رشته تحصیلیشان مانند دوربین عکاسی یا رایانه را خریداری کنند و حالا دانشگاه بدون توجه به این هزینهها و زمانی که از افراد گذشته و دیگر قابل برگشت نیست بسیار راحت پرونده آنها را به خودشان بازگردانده است.
دانشجویان مرد این مؤسسات که تعدادشان هم کم نیست، میگویند: با رد شدن پذیرش از سوی دانشگاه، سرباز تلقی میشوند و حالا نه تنها دانشجو نیستند و نمیتوانند به تحصیلشان ادامه دهند بلکه بیش از یک ماه هم غیبت خوردهاند.
انتهای پیام/