به گزارش مشرق، شمارش آرا انتخابات پارلمان اروپا با پایان یافتن انتخابات در کشورهای عضو این اتحادیه همچنان ادامه دارد؛ اما نتایج اولیه حاکی از شکست نسبی احزاب سنتی در این انتخابات است.
اروپا که آخرین بار در سال ۱۹۹۴ شاهد مشارکت ۵۰ درصدی مردم در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا بوده است پس از حدود بیست سال به رکورد تاریخی مشارکت ۵۰.۵ درصدی دست یافت. مجارستان، رومانی و اسپانیا بیشترین افزایش مشارکت در انتخابات را به خود اختصاص دادند.
بیشتر بخوانید:
توطئه آمریکا برای فروپاشی اتحادیه اروپا: عاقبت همآغوشی با ینگه دنیا
در
فرانسه مهمترین حزب راست افراطی یعنی «اتحاد ملی» به ریاست «مارین لوپن» تاکنون تقریباً ۲۴ درصد آرا را به دست آورده است که کمی کمتر از میزان آرای این حزب در سال ۲۰۱۴ است. پیش بینی میشود این حزب بتواند با این نتیجه ۲۲ تا ۲۴ کرسی در پارلمان اروپا را به خود اختصاص دهد.«حزب جمهوری به پیش» «امانوئل مکرون» نیز توانست ۲۲.۵ درصد آرا را به خود اختصاص دهد. مکرون این نتیجه را "مایوس کننده" توصیف کرد. سبزها هم با ۱۲.۸ درصد آرا در جایگاه سوم قرار دارند.
در
انگلیس حزب «برگزیت» وابسته به «نایجل فاراژ» از حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در صدر قرار دارد و حزب محافظه کار «ترزا می» نخست وزیر شکست سختی را متحمل شده و بین ۱۰ تا ۱۲ درصد کمتر از سال ۲۰۱۴ رای کسب کرده است. حزب کارگر افول و سبزها رشد داشته اند.
پیش بینی میشود حزب برگزیت احتمالاً ۳۱ درصد آرا را به خود اختصاص دهد و حزب محافظه کار بعد از حزب سبز در جایگاه پنجم قرار بگیرد.
«جرمی کوربین» رئیس حزب کارگر انگلیس پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات در صفحه توییتر خود خواستار برگزاری انتخابات عمومی یا همه پرسی دوم شد.
آلمان که با مشارکت ۵۹ درصدی مردم در انتخابات پارلمان اروپا روبرو شد، شاهد رشد ۱۱ درصدی مشارکت و رشد ۲ برابری آرا حزب سبز مواجه شد. آلمان در میان ۲۸ عضو اتحادیه اروپا بیشترین سهم در پارلمان اتحادیه یعنی ۹۶ کرسی را دارد. حزب «دموکرات مسیحی» به ریاست «آنجلا مرکل» صدراعظم این کشور در رقابتی نزدیک با سبزها جایگاه نخست خود را حفظ کرده است. حزب سبز نیز توانست با کسب ۲۰ درصد آرا به جایگاه دوم صعود کرده و حزب چپ میانه «سوسیال دموکرات» را که کاهش آرای قابل ملاحظهای با انتخابات ۲۰۱۴ را تجربه کرد، به جایگاه سوم براند.
در
ایتالیا حزب ضد مهاجر «ماتئو سالوینی» بیش از ۳۳ درصد آرا را به خود اختصاص داده و اقتدار دولتش را مستحکم کرد. براساس اظهارات سالوینی وی قصد دارد با مارین لوپن و «ویکتور اوربان» که بهترین نتایج را در فرانسه و مجارستان به دست آوردند، اتحاد قدرتمندی در پارلمان جدید اروپا تشکیل دهند.
حزب راست افراطی و ضد مهاجر ویکتور اوربان در
مجارستان با کسب ۵۲ درصد آرا موفق شد از سهمیه ۲۱ کرسی این کشور در پارلمان اروپا ۱۳ کرسی را از آن خود کند.
نتایج اولیه در
اتریش نیز حاکی از موفقیت حزب راست میانه «سباستین کورتز» صدراعظم این کشور است و احزاب سوسیال دموکرات و راست افراطی در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
در
اسپانیا نیز حزب حاکم سوسیالیست از دیگر رقبای خود سبقت گرفته است.
در
یونان حزب «دموکراسی نوین» براساس نتایج اولیه در صدر است و حزب اصلی راست میانه نیز حدود ۳۲ تا ۳۶ درصد آرا را کسب کرده است. حزب چپگرای نخست وزیر فعلی یونان در جایگاه دوم قرار دارد. «الکسیس سیپراس» نخست وزیر با مشاهده نتایج ضعیف از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور خبر داد.
بررسی نتایج اولیه انتخابات پارلمان اروپا از چند نکته حکایت دارد:
نخست، نتایج اولیه حاکی از شکست نسبی احزاب سنتی و رشد راستگراهای افراطی و احزاب سبز در اتحادیه اروپا است.
دو، پارلمان اروپا به رغم اختیارات اجرایی اندک در پنج سال آینده با چند دستگی بیشتری مواجه خواهد شد. عمده مشکل اروپا در سالهای آتی ایجاد اجماع و تفاهم خواهد بود.
سه، علیرغم موفقیت جنبشهای پوپولیستی و راست افراطی در ایتالیا و فرانسه و مجارستان، موج پوپولیست اروپایی فروکش کرده است.
چهار، تظاهرات و تحصنهای متعدد اقلیمی و زیست محیطی در سراسر اروپا، تمایل مردم به احزاب سبز را تقویت کرده است.