پوشش ۹۸ درصدی غربالگری «تیروئید» نوزادان

شهین یاراحمدی رئیس اداره بیماری‌های غدد و متابولیسم وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درخصوص وضعیت شیوع بیماری تیروئید در کشور توضیح داد: هفته اطلاع‌رسانی تیروئید از تاریخ سوم تا دهم خرداد ماه آغاز می‌شود و باید توجه داشته باشیم که این مشکل در تمام جهان شایع است. 

وی با بیان اینکه در کشور ما به دلیل منطقه آب و هوایی و وضعیت خاک کشور که از تیروئید کمی برخوردار است این بیماری بیشتر مشاهده می‌شود. 

یاراحمدی ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته میزان موارد شدید در کشور بسیار کم شده اما مواردی از ابتلای خفیف به این بیماری هنوز وجود دارد که کمبود ید در خاک و مصرف نمک‌های غیراستاندارد و نحوه نادرست مصرف نمک از جمله علل بروز این بیماری بشمار می‌رود. 

رئیس اداره بیماری‌های غدد و متابولیسم وزارت بهداشت ادامه داد: مشکلات تیروئیدی در نوزادان ما زیاد به چشم می‌خورد که یکی از دلایل آن کمبود ید در مادران باردار است. 

یاراحمدی با اشاره به برنامه‌های غربالگری نوزادان برای بررسی بیماری کم‌کاری تیروئید توضیح داد: با غربالگری‌های صورت گرفته مشخص شده که مشکلات مادران باعث شیوع این بیماری در نوزادان شده است. 

وی تصریح کرد: با بررسی‌هایی که بر روی دفع ید ادراری مادران باردار انجام شد مشخص شد که مادران باردار معمولا از ید کمی استفاده می‌کنند و به همین دلیل وزارت بهداشت تصمیم گرفت تا مولتی‌ویتامین‌های یددار و همچنین فولیک‌اسید را به صورت رایگان از طریق خانه‌های بهداشت به مادران ارائه دهد.

یاراحمدی افزود: از سال ۸۴ برنامه‌های غربالگری تیروئید نوزادان آغاز شد و خوشبختانه در حال  حاضر این برنامه از پوشش ۹۸ درصدی برخوردار است و هم  اکنون نیز در کشور اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی