به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، جلیل کوهپایه زاده، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران امروز در نشست خبری با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون،اظهار داشت: از ۲۷اردیبهشت تا ۱۷تیرماه این طرح اجرا می شود و ۵میلیون و ۳۰۰هزار نفر افراد تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند.
وی ادامه داد: کمپین های دیگری نیز در وزارت بهداشت پیشبینی شده است که در طول سال اجرا خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان داشت:کمپینها فرصتی برای دستندرکاران نظامت سلامت است و در زمان اجرا می توانند به بهانه این موضوع با هم فعالیت کنند.
کوهپایه زاده یادآور شد: فشارخون عامل بیماریهای قلبی، مغزی نارسایی کلیوی و...است و در جامعه ما نیز با توجه به اینکه این بیماری فاقد علامت است به عنوان قاتل خاموش مطرح است.
وی با بیان اینکه فشارخون ایجاد کننده بیماری های خطرناک است،گفت:امیدواریم این کمپین ملی به خوبی اجرا شود چراکه باید جمعیت ۲۰میلیونی غربالگری شوند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در محدوده فعالیت این دانشگاه در این طرح سنجش می شوند.
کوهپایه زاده گفت: مردم در زمان اجرای طرح ملی کنترل فشار خون هیچ هزینهای دریافت نمیکنند. ضمن اینکه ۳۱۳ پایگاه ،تمان بیمارستانهای دولتی و خصوصی تحت پوشش دانشگاه و ایستگاه های ایجاد شده در فروشگاهها و محل های تجمع مردم کار کنترل فشار خون را انجام میدهد.
لزوم ایجاد ۱۱۰ ایستگاه کنترل فشار خون
عشرتی، معاون بهداشت دانشگاه در ادامه این مراسم گفت: اطلاع رسانی در خصوص فشارخون و انجام غربالگری از گروههای هدف ما در این طرح است.
وی ادامه داد: اولین گروه هدف ما افراد بالای ۳۰ سال هستند؛ ضمن اینکه خانمهای باردار دومین گروه هدف و بیماران کلیوی سومین گروه هدف هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: یکسری مراکز خود ما این طرح را اجرا میکنند و دیگر ایستگاههای موقت است که ۱۱۰ ایستگاه در نقاط مختلف باید راهاندازی کنیم که باید ۶۶۰ نفر نیرو در این ایستگاه بکار گیریم.
عشرتی ابراز داشت: از ۲۷اردیبهشت تا ۱۷خرداد بحث اطلاع رسانی و از ۱۸ خرداد تا۱۵ تیر فاز عملیاتی انجام می شود.
وی بیان داشت: تشکیل ستاد اجرایی از استانداری تا فرمانداری ،شبکه بهداشت ها تشکیل شده و از نیروهای هلال احمر ،بسیج و نیروهای مجموعه زیر نظر دانشگاه استفاده میشود.
زمان طلایی درمان سکته مغزی
در ادامه جلسه، توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد:در مرحله بعد از شناسایی حدود ۲۰درصد افراد که سنجش میشوند پیشبینی میشود بیماری فشارخون داشته باشند و باید بحث درمان صورت گیرد.
وی متذکر شد:در بیمارستانها پزشک رابط که متخصص داخلی و قلب است در بحث پیگیری درمان تعیین شده است و بیمارستانهای دولتی و خصوصی توجیه شدهاند.
توکلی ادامه داد:کلینیکهای فشارخون در حال اجرایی شدن است و هدف ما این است بیمار فشارخون در بیمارستان سردرگم نشود و درمان صورت گیرد تا به هدف درمان در این خصوص برسیم.
وی با اشاره به پیشگیری یادآور شد: دوبرنامه مهم وزارت که شروع شده بحث درمان حاد سکتههای مغزی و قلبی در قالب دو برنامه در حال حاضر در بیمارستانها در حال انجام است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: در طرح آنچه مدنظر است این است که درمان بیماری های سکته قلبی و مغزی اگر فردی دچار سکته شود بیماری در زمان طلایی به بیمارستان برسد و انسداد ایجاد شده برطرف شده تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.
زمان ارایه خدمات کنترل فشار خون
میرزایی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه مناطق ۲،۵،۶،۹،۱۸،۲۰و۲۲ و شهرهای رباط کریم،ملارد،بهارستان،شهریار و قدس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی هستند،گفت: از ساعت ۸ صبح تا ۲۱شب به صورت دو شیفته کار کنترل فشارخون انجام می شود.
وی با اشاره به موضوع چگونگی پیگیری روند درمان افراد دارای فشارخون بیان داشت:اطلاعات هرکدام از افرادی که نیاز به درمان دارند از طریق سامانه سیب و درج کد ملی و شماره تلفن ثبت می شود.
معاون اضافه کرد:افرادی که به هر دلیل توانایی مراجعه حضوری به مراکز را ندارند می توانند از طریق سایت sealant. gov .it خود اظهاری کنند.
ولایی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران از شرکت برخی داروخانه ها در اجرای طرح کنترل فشارخون خبر داد.
انتهای پیام/