ارسال پرونده ایران به شورای امنیت موضوع انحرافی است/ تلاش آمریکایی ها راه به‌جایی نمی‌برد

متأسفم که روز به روز فشار بر مردم زیاد می شود و همه سکوت کرده اند! / کمیسیون صنایع سؤال نمایندگان را رسیدگی نمی کند/ مجلس وزرات صنعت و اقتصاد در مقابل ظلم سکوت کرده اندجمهوری اسلامی ایران در نخستین سالگرد خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای (برجام) در ۸ می ۲۰۱۸، گام اول را در راستای اقدام متقابل علیه آمریکا برداشت و سیاستت خروج تدریجی از برجام را در پیش گرفت.

به گزارش «تابناک»؛ طبق این تصمیم ایران دیگر مازاد اورانیوم غنی‌شده و آب‌سنگین را به خارج از کشور نخواهد فرستاد، و نیز تهدید کرده که اگر تا ۶۰ روز دیگر به مطالباتش در چارچوب برجام اعم از تسهیل فروش نفت و مبادلات بانکی دست نیابد، مرحله دوم کاهش تعهدات را کلید خواهد زد.

همین موضوع باعث برخی نگرانی ها در بین بعضی از کشورهای اروپایی شده است به‌طوری که گفته می شود در صورتی که ایران به سیاست خود در راستای خروج گام به گام برجام ادامه دهد امکان بازگشت پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد.

علی نجفی خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: علیرغم تلاش‌های تیم b و صداهای افراطی درخصوص برجسته کردن گفتمان جنگ در منطقه انجام دادن و در داخل کشور ما نیز تا حدودی بازتاب داشته اما هیچ یک راه به جایی نبرده است و افکار عمومی دنیا موافق سیاست های جنگ‌طلبانه آمریکا نیست و آن را همراهی نخواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس گفت: هرچند که آن‌ها قشون‌کشی‌های خود را ادامه می‌دهند و ناو نظامی به منطقه فرستاده‌اند اما صدای زد جنگ در داخل خود آمریکا به نظر من بیشتر از جاهای دیگر است و از صداهای افراطی و جنگ افروز بیشتر است.

وی در ادامه گفت: البته این وضعیت بهانه‌ای و فرصتی را در اختیار مجتمع‌های بزرگ تولید اسلحه‌ها خواهد داد تا آنها بتوانند مسابقه تسلیحاتی راه بی اندازند و سلاح‌ها و تجهیزات نظامی خود را بروش برسانند.

وی گفت: البته آمریکا علاوه بر این و برخلاف تمام مبانی حقوق بین‌المللی و نقض این مقررات و بخصوص خروج از برجام تروریزم اقتصادی علیه ایران را تشدید کرده است و فشار های بین المللی را برای کاهش و یا از بین بردن انتفاع اقتصادی ایران از برجام را در دستور کار گذاشته است.

وی گفت: به دلیل مختلف از جمله موقعیت جغراقیایی ایران، ظرفیت و توان ایران و مقاومتی که مرم از خود نشان دادند باعث می شود که این تلاش‌ها راه به‌جایی نبرد، و ما به‌زودی از این شرایط عبور خواهیم کرد.

این نماینده مجلس در خصوص مطرح‌شدن موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: به نظر من این موضع هیچ‌گونه وجاهتی ندارد و به نظر من این موضوع یک آدرس غلط است بسیاری از طرفین ایران در برجام عضو شورای امنیت هستند و آنها هم مانند ما برای حفظ برجام تلاش کرده اند و هیچکدام موافق این سیاست ها نیستند و اقدامی هم که ایران تا کنون انجام داده موافق مفاد برجام و سازگاهار حقوق بین الملل بوده و کارهایی بوده که در برجام پیش بینی شده بود.

این نماینده مجلس گفت: ما این حق را داریم که به صورت مرحله‌ای تعهدات خود را تعلیق کنیم و بنابراین این موضوع یک آدرس غلط است و فاقد وجاهت است و کشورهای عضو شورای امنیت نیز موافق این مسئله نیستند ضمن آنکه برخلاف دوره‌های گذشته اقدامات آمریکا اقدامات یک‌جانبه است و تحریم‌ها یک‌جانبه بوده است.

وی گفت: من امیدوار هستم که آمریکایی‌ها بیش از این اعتبار خود را در منطقه از بین نبرند، البته آمریکا در طول مدت کوتاه که ترامپ بر سرکار آمده است از خیلی از پیمان‌های بین‌الملل خارج‌شده و همین‌ها باعث شده تا اعتبار این کشور در پیش هم‌پیمان‌های خود او هم کمرنگ‌تر شود.

برچسب ها:

مجلس