کاهش سود پالایشگاه‌های آسیا به کمترین میزان در 16 سال گذشته به علت نبود نفت ایران

به گزارش گروه اقتصاد بین ‌الملل فارس به نقل از رویترز، به نظر می‌ رسد پالایشگاه‌ های آسیایی از عهده نبود نفت ایران برآمده‌ اند اما این وضعیت به قیمت کاهش سودشان اتفاق افتاده است.

آمریکا معافیت 8 کشور واردکننده نفت ایران را که در ابتدای ماه می منقضی شد، تمدید نکرد و واشنگتن اعلام کرد که هدفش قطع تمام صادرات نفت ایران است.

این هدف تا حدی اجرایی شده زیرا ایرانی‌ ها با استراتژی‌ های متعدد به صادرات نفت خود، دور از دید آمریکا و ردیاب ‌های سرویس‌ های رهیابی کشتی ‌ها ادامه می‌ دهند.

با این وجود، آنچه مشهود است کاهش قابل توجه صادرات نفت ایران است.

بر اساس آمار رهیابی کشتی ‌ها توسط ریفینیتو، تنها 7 نفتکش ایرانی تا 30 ماه می محموله‌های خود را در بنادر آسیایی تخلیه کرده ‌اند و یک نفتکش نیز قرار است روز جمعه برسد.

از میان این محموله ‌های قابل ردیابی، 6 محموله به چین و دو محموله به هند رفته است.

قابل توجه است، 7 نفتکش از این 8 نفتکش، ایران را پیش از پایان ماه آوریل ترک کرده‌ اند؛ این بدان معناست که آنها هنوز معافیت ‌های آمریکا را داشتند.

بر اساس آمار ریفینیتو،هند و چین در مجموع حدود 480 هزار و 600 بشکه نفت از ایران خریدند که کمتر از 1.12 میلیون بشکه در روز ماه آوریل است.

دیگر خریداران نفت ایران نظیر ژاپن و کره جنوبی در ماه می هیچ نفتی از ایران نخریدند. در حال حاضر، برای ماه ژوئن هیچ نفتی از ایران به سوی مشتریان آسیایی حرکت نکرده است. تنها یک محموله به سمت اندونزی و یک به سمت ترکیه در حرکت است.

با این حال، ارقام ماه آوریل به علت افزایش خرید پالایشگاه‌ های چینی از ایران پیش از منقضی شدن معافیت‌ ها و همچنین آغاز فعالیت‌ های واحدهای پالایشی جدید بالا بوده است.

واردات آسیا در ماه می احتمالا بیش از ماه‌ های مارس و فوریه بوده است که این دیدگاه را تقویت‌ می ‌کند که پالایشگاه های توانایی دسترسی به نفت کافی داشته ‌اند. با این حال، قیمت ‌های بالاتر به سود این پالایشگاه ‌ها ضربه زده است به طوریکه حاشیه سود پالایشگاه ها به کمترین میزان در 16 سال گذشته رسیده است.

سود هر بشکه نفت دوبی که در پالایشگاهی در سنگاپور پالایش می شد، روز جمعه 2.87 دلار بود که کمتر از 4.21 دلار در ماه گذشته و متوسط سالانه 4.42 دلار بوده است.

انتظار می‌ رود عربستان قیمت تمامی انواع نفت خود را برای فروش به پالایشگاه‌ های آسیایی برای سومین ماه متوالی افزایش دهد که این امر نشان ‌دهنده تقاضای بالا برای نفت خام سنگین با توجه به نبود نفت ایران و محدودیت تولید اوپک و هم ‌پیمانانش است.

یک عامل منفی دیگر برای پالایشگاه‌ های آسیایی،افزایش صادرات محصولات از چین است که ظرفیت پالایشگاهی را سریع‌تر از رشد تقاضای داخلی تقویت کرده است.

در مجموع، پالایشگاه‌ های آسیا از دو منظر تحت فشار هستند؛ یکی از منظر افزایش هزینه ‌های نفت خام به علت کاهش صادرات نفت ایران و دیگری، افزایش صادرات محموله‌ های محصولات نفتی چین.

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

اقتصادی