نشست بحرین گامی در جهت اجرای معامله قرن است/ در این نشست از معامله قرن پرده برداری خواهد شد

نشست بحرین پله‌ای از معامله قرن است/ بناست در نشست بحرین از معامله قرن پرده برداری شودبه گزارش خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قرار است در روزهای آتی نشستی با عنوان اقتصادی در بحرین برگزار شود که برخی تحلیل گران عقیده دارند این نشست، آغازی برای اجرای طرح معامله قرن خواهد بود.

ابراهیم فراهانی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نشست بحرین، گفت: این نشست گامی در جهت اجرای طرح معامله قرن است که ترامپ و دامادش جرارد کوشنر قصد دارند به همراهی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و بن سلمان آن را اجرایی کنند.

وی در ادامه افزود: کشور‌هایی که قرار است در نشست بحرین شرکت کنند، کشور‌هایی هستند که به صورت پنهانی با اسرائیل رابطه برقرار کرده و قبح رابطه اعراب و رژیم صهیونیستی را شکسته اند.

فراهانی در رابطه با محوریت‌های این نشست اظهار کرد: بناست در این نشست که عنوان اقتصادی برای آن انتخاب شده است، در مورد فلسطین و معاملات دیگری که قرار است شکل گیرد، بحث و تبادل نظر شود. البته سفارت خانه‌های روسیه و چین با هماهنگی اعلام کرده اند که در این نشست شرکت نمی‌کنند. همچنین فتح، صاحب عریقات و محمود عباس هم این نشست را محکوم کرده اند و صاحب عریقات در مصاحبه‌ای اعلام کرد که معامله قرن به صورت سیاسی اجرایی شده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه در رابطه با نشانه‌های سیاسی اجرایی شدن معامله قرن، تصریح کرد: انتقال سفارت ایالات متحده از تلآویو به بیت المقدس و اقدامات دیگر تراپ مانند به رسمیت شناختن اسرائیل بدون انجام مذاکرات.

وی با اشاره به کشور‌هایی که از نشست بحرین حمایت کرده اند، گفت: عموما کشور‌های عربی به رهبری عربستان و بن سلمان که پروژه ایران هراسی را به همراه نتانیاهو پیش می‌برند، برای اینکه بتوانند مسیر جمهوری اسلامی در منطقه را مسدود کرده و از نفوذ آن بکاهند، از نشست بحرین حمایت می‌کنند؛ تمام کشور‌هایی که مخالف محور مقاومت هستند قصد دارند در نشست بحرین شرکت کنند و می‌توان گفت نوعی فلسطین ستیزی و ایران ستیزی یکی از اهداف این نشست است.

فراهانی با بیان اینکه احزابی هستند که در داخل رژیم اسرائیل به نتانیاهو اعتراض دارند و مخالف تندروی‌های وی هستند، تصریح کرد: این احزاب مخالف معامله قرن هستند و آن را به نفع اسرائیل نمی‌دانند، زیرا قابلیت اجرایی آن کم است؛ البته با توجه به اینکه نتانیاهو هنوز نتوانسته دولت تشکیل دهد، ممکن است انتخابات زود هنگام دیگری در این رژیم صورت بگیرد.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل اهمیت نشست بحرین هم این است که هنوز کابینه جدید اسرائیل شکل نگرفته و به همین دلیل نتانیاهو و ترامپ عجله دارند تا هر چه زودتر به نتایجی در رابطه با معامله قرن دست پیدا کنند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در پایان تاکید کرد: البته از نظر سیاسی کار‌هایی که ترامپ انجام داده است مانند انتقال سفارت به بیت المقدس، قطع کمک‌های آمریک به دفتر سازمان ملل در فلسطین و ... در راستای آغاز معامله قرن بوده است. معامله قرن مراحل و پیش شرط‌هایی دارد که عموما گمانه زنی هستند و هنوز هم به صورت مشخص موارد آن مشخص نشده و بناست در نشست منامه یا همان نشست بحرین، از این طرح پرده برداری شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی