جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به بیتوجهی ارگانها و سازمانها نسبت به مقالات علمی و پایاننامههای دانشجویان کشور گفت: یکی از دانشجویان رشته مهندسی آب در دانشگاه تبریز ۲ سال قبل تز بررسی آسیبپذیری شهر آق قلا در برابر سیل را ارائه داده بود که این تز در مجلهای که دانشگاه علم و صنعت در انتشارش همکاری دارد، به چاپ رسید.
وی افزود: این دانشجو در قسمت نتیجهگیری تز خود آورده بود که آققلا آسیب پذیرترین شهر استان گلستان است و در صورتیکه سیل در قسمتهای بالایی مهار نشود و روان آبها از سمت جنگل به سمت شهر بیاید هیچ راهی وجود ندارد جز اینکه یا مشکل را حل کنند یا شهر را جا به جا کنند.
ذاکری ادامه داد: مشتری این پایان نامه چه نهادی است؟ شهرداری یا استانداری باید به این پایاننامه توجه میکردند اما این اتفاق نیفتاد؛ گاهی برخی انتقاد دارند که دانشگاهها چه میکنند، این نمونه ای از صدها پایان نامهای است که در دانشگاههای کشور کار شده یعنی دانشگاه کارش را کرده و عضو هیات علمی راهکار و پیشنهاد داده است اما باید اجرایی شود؛ چه کسی باید توجه کند؟ سازمانهای اجرایی باید مشتری این پایاننامهها میشدند، سازمان اجرایی اگر میفهمد که پروژه ای درباره سیل بررسی شده است، باید حمایت کند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: از یک پایان نامه کارشناسی ارشد ۵ میلیون حمایت میکنند، این حمایتها عددی نیست؛ میزان حمایت از پایان نامه دکتری که قطعا نتایج آن ملموس تر است، بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون است؛ اگر دستگاههای اجرایی بدانند که چنین مطالعاتی وجود دارد و حمایت کنند بسیاری از مشکلات برطرف می شود، صدها پایان نامه درباره ایمنی حمل و نقل هوایی و جاده ها ارائه شده اما در کتابخانههای دانشگاههاست.
انتهای پیام/