«سنبل آبی» سرطانزا‌ست، نخرید

به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، مریم مغانلو رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سنبل آبی سرطان‌زاست گفت: ریشه‌های این گیاه جاذب آلاینده‌ها، فلزات سنگین و مواد سمی است.

وی افزود:این سنبل با سنبل‌های زینتی به لحاظ ظاهری و خصوصیات گیاه‌شناسی تفاوت دارد و نباید سنبل آبی را با سایر سنبل‌ها اشتباه بگیریم.

رئیس گروه گیاهی دفتر ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به خرید سنبل آبی هشدار داد و گفت: در سال‌های اخیر شاهد فروش گیاه سنبل آبی هستیم که متأسفانه به دلیل نبود اطلاعات کافی مورد استقبال شهروندان ایرانی قرار گرفته است.

 وی با اشاره به این که متأسفانه به دلیل زیبایی گل‌های سنبل آبی، در گلفروشی‌ها عرضه می‌شود و حتی این روزها در سطح معابر شهری نیز به فروش می‌رسد، تأکید کرد: شهروندان از خرید سنبل آبی خودداری کنند چون ریشه‌های این گیاه جاذب آلاینده‌ها، فلزات سنگین و مواد سمی است بنابر این گیاهی سمی و احتمالاً سرطانزا شناخته شده است.

این کارشناس اظهار داشت: از آنجایی که سنبل آبی  سرعت رشد زیادی دارد، توانایی تولید مقادیر فراوانی بذر با قابلیت دوام طولانی مدت دارد بنابراین توصیه می‌شود اگر شهروندان از قبل هم اقدام به  تهیه این گیاه کرده بودند، آن را در آب‌های آزاد رها نکنند چون به سرعت تکثیر می‌شود.

 مغانلو در مورد خطرات ناشی از تکثیر سنبل آبی برای محیط زیست کشور گفت: سنبل آبی یک گیاه غیر بومی است و در صورت فراهم شدن شرایط رویشی مناسب، به طور جدی حیات سایر زیست مندان آبزی و کنار آبزی را به مخاطره می‌اندازد.

وی افزود: متأسفانه در شرایط حاضر شاهد آن هستیم که در استان‌هایی مانند گیلان و مازندران، سنبل آبی همانند فرشی گسترده پهنه‌های آبی را اشغال و از نفوذ نور خورشید به لایه‌های زیرین آب جلوگیری کرده و  از تبادل اکسیژن میان هوا و بخش‌های عمقی آب ممانعت به عمل می‌آورد و تنفس ماهیان و سایر آبزیان را با اختلال مواجه می‌کند.

 وی در پایان گفت: برای تمام ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، مشخصات و تصاویر سنبل آبی را ارسال شده است تا با اطلاع‌رسانی به مردم، آنان را از خرید این گونه گیاهی منصرف کنند. از مردم هم می خواهیم در صورت مشاهده این گیاه با شماره تلفن 1540 یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست تماس بگیرند.

 سنبل آبی گیاهی آبزی با نام علمی Solms Eichhornia crassipes، بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است. این گیاه در مناطق خارج از محدوده بومی خود اغلب به عنوان یک گونه مهاجم شناخته می‌شود که ممکن است بالاتر از سطح آب به اندازه یک متر رشد کند. دارای برگ‌های گسترده، ضخیم، براق و تخم مرغی شکل ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متری است که در سطح آب شناور است و دارای ریشه‌های ارغوانی سیاه آزاد است و سنبله‌ای با ۸ تا ۱۵ گل زیبا دارد و عمدتاً رنگ گل‌ها طیفی از رنگ‌های بنفش، صورتی و ارغوانی است. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی