به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس، با توجه به افزایش ناگهانی قیمت خرما در ماههای اخیر به ویژه در ماه مبارک رمضان، کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه «قیمت خرمای رمضان را کاهش دهید» خواستار کاهش قیمت خرما در ماه مبارک رمضان شدند.
اگرچه برخی از مسئولان از جمله عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار علت گرانی قیمت خرما را صادرات و اختلاف قیمت محصول صادراتی و داخلی عنوان کردهاند، اما فرخی رئیس انجمن ملی خرما علت افزایش قیمت این محصول را کاهش تولید به دلیل خشکسالی، و افزایش قیمت نهادهها عنوان میکند.
این گزارش میافزاید، در سالهای گذشته به طور متوسط حجم صادرات خرما از ایران 300 تا 400 هزار تن بوده و بسیاری از کارشناسان این حوزه معتقدند که جلوگیری از صادرات خرما منجر به از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود.
* پیشنهاد ممنوعیت صادرات خرما رد شد
در این رابطه، عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: قیمت خرما در بازار حدود 15 تا 35 هزار تومان است و با توجه به اینکه ایران دومین تولید کننده خرما در دنیا است، نباید قیمت این محصول برای مصارف داخلی، نرخهای کنونی باشد.
وی با اشاره به صادرات 300 هزار تنی خرما بیان داشت: برای تنظیم بازار خرما و جلوگیری از افزایش قیمت خرما پیشنهاد ممنوعیت صادرات خرما را دادیم، اما مورد تصویب واقع نشد و قرار شد تا در راستای تنظیم بازار این محصول، تعرفه صادراتی قرار دهند که اخذ تصمیم در این مورد دیر اتفاق افتاد.
به گزارش فارس، در خواست تعیین عوارض صادراتی برای خرما در نهایت در ۷ خرداد ۱۳۹۸ مصوب شد، چنانچه سید مهدی نیازی مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت طی نامهای به شامانی مدیرکل دفتر گمرک جمهوری اسلامی ایران عوارض صادرات خرما را تعیین کرد.
در این نامه میزان عوارض صادراتی خرمای مضافتی به ازای هر کیلو 8 هزار ریال و خرمای کبکاب 5 هزار ریال و سایر خرماها 30 درصد ارزش ریالی صادرات بر مبنای نرخ دلار در سامانه سنا در روز اظهار، تعیین شده است.

انتهای پیام/ب