فرصت آزمون و خطا در حوزه اشتغال نیست

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از صدا و سیما، علی خدایی عضو شورای عالی کار در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: سندی که معرفی شده را سند کار شایسته نمی‌دانم این سند را حداکثر می‌توان سند ملی اشتغال مبتنی بر کار شایسته دانست.

او با بیان این که بسیاری از مواد و مفاد این سند آن را با تشکل های کارگران و کارفرمایان مرتبط می کند گفت: من قویا حضور نمایندگان تشکل های کارگری را در تدوین این سند رد می‌کنم و به نظر من اگر آسیب شناسی کنیم، یکی از علل عمده شکست اسناد اشتغال و کار بر می گردد، به همین موضوع که نادیده گرفتن نقش نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی است.

خدایی گفت: هیچ یک از اهداف سند کار شایسته در این سند لحاظ نشده است، حتی در این سند که کلیات را در برمی‌گیرد، ما را نادیده گرفته‌اند، چه رسد به جزئیات.

محمدرضا کارگر مشاور معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان این که سند ملی کار شایسته مسیر کلی را برای ما مشخص می‌کند، افزود: همه ذی نفعان از زمان تدوین این سند در جلسات حضور داشته اند و به جرأت عرض می‌کنم، در فرآیند تدوین این سند تمام بازیگرانی که در عرصه‌های کار و اشتغال کشور فعال اند، به کار گرفته شده‌اند. 

کارگر با اشاره به این که این سند مختصر اما اجرایی است، گفت: انتقاد دوستان درست است، اما آن جامعیتی که مد نظرشان است، در اسناد دیگر بالادستی است و در این سند نخواستیم که آرزوها و آرمان ها را ببینیم، بلکه این سند با تمرکز بر اشتغال تدوین شده و کاملا اجرایی است.

حمیدرضا سیفی دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی نیز سخنان عضو شورای عالی کار و نماینده کارگران را تایید کرد و گفت: از نظر ما هم این سند، سند کار شایسته نیست و فقط به اشتغال می‌پردازد.

او نیز با انتقاد شدید از این که در تدوین «سند ملی کار شایسته» نمایندگان کارگری و کارفرمایی نادیده گرفته شده‌اند، گفت: نگاه سلیقه‌ای حاکم بر این سند است و مدیری که نمی داند در قانون کار نماینده کارگر و کارفرما کیست، چگونه به خودش اجازه می‌دهد که سند ملی کار شایسته تدوین کند، بدیهیات در این سند دیده نشده مگر می‌شود گفتگوی اجتماعی نداشته باشید و اشتغال را رشد دهید.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی