مظفر علیخانی معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران امروز در پنجمین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی که با 2 محوریت حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی و توسعهای شدن سازمان توسعه تجارت برگزار شد، گفت: برای تخصیص نقدی یا غیر نقدی مشوقهای صادراتی باید این موضوع از دو ناحیه بررسی و آسیبشناسی شود یکی اینکه آیا مشوقهای صادراتی که تاکنون به صورت نقدی پرداخت شده در توسعه صادرات غیرنفتی موثر بوده است و به نقطه هدف اصابت کرده است و دوم اینکه چقدر از منابع مشوقهای صادراتی که به صورت غیر مستقیم پرداخت شد به هدف اصابت کرده است.
معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران افزود: براساس اطلاعات ما در مورد منابعی که بصورت غیرنقدی به عنوان مشوق صادراتی هزینه شده هدفگیری درست انجام نشده و این منابع اتلاف شده و برای هم رانت ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه تجارتمان با دنیا کماکان رقابتی نیست، بیان داشت: قیمت تمام شده کالا در کشورما ما بالا است و اگرجه نرخ ارز افزایش یافته و برخی آن را فرصت صادراتی میپندارند اما به تناسب افزایش قیمت ارز نرخ مواد اولیه تولید هم افزایش یافته است.
عیلخانی بیان داشت: ما معتقدیم با توجه به شرایط کشور مجموعه کالاهای صادراتی باید از مشوق صادراتی بهرهمند شوند اما ضرایبی که به عنوان مشوق صادراتی به کالاهای داده میشوند باید متفاوت باشد.
معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز برای ایجاد انگیزه باید به صادرکنندگان کمک کرد البته مسائلی مانند زیر ساختها و افزایش منابع صندوق ضمانت صادرات هم جزء مسائل حاکمیتی است و نباید برای جبران کمبود در این بخش از منابع مشوقها استفاده شود.
وی اظهار داشت: ما هر سال تبلیغات زیادی برای استفاده از بسته حمایت از صادرات انجام می دهیم و برای آن توقع ایجاد میکنیم در حالی که بهتر است ابتدا انرژی خود را صرف دریافت منابع کنیم و سپس زمینههای هزینه کرد آن را اعلام کنیم.
انتهای پیام/