تلاش ناکام وزارت علوم برای تأسیس رشته‌های اسلامی/ دانشگاه‌ها باید همکاری کنند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، موضوع ایجاد رشته‌های جدید در دانشگاه از زمانی موردتوجه وزارت علوم قرار گرفت که تأسیس رشته‌های میان رشته‌ای در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفت.رشته‌هایی که بتواند براساس نیاز بازار کار به روز باشد و دانشجویان نیز پس از فراغت از تحصیل، دغدغه شغل نداشته باشند.

برهمین اساس، معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری دانشگاه‌ها، تعدادی از رشته‌های جدید و میان رشته‌ای را برای تصویب به شورای گسترش آموزش عالی ارسال کرد.

پیش از این نیز، مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم درباره لزوم تغییر رشته ها و به روز شدن سرفصل های دروس دانشگاهی گفت:آموزش عالی مسؤول اشتغال‌زایی دانشجویان نیست اما مسئول ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان است.یکی از سیاست‌های حوزه آموزش عالی برای دانشگاه‌هایی که متقاضی توسعه هستند این است که همراه با ارائه درخواست برای رشته‌های جدید باید پیوست شغلی داشته باشند.

 ایجاد رشته‌های جدید از سیاست‌های آموزش عالی

شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: مسؤولان مراکز آموزش عالی باید تحلیل کنند که چه تعداد از دانش‌آموختگان متناسب با رشته خود مشغول به کار هستند.

اما یکی از موضوعاتی که پس از انقلاب اسلامی، اهمیت ویژه ای پیدا کرد، ادامه تحصیل در رشته های مرتبط با دین اسلام است.رشته هایی که به دلیل تمایل زیاد داوطلبان، نیاز به گسترش آنان احساس می‌شود.چرا که تمامی موضوعات علمی و دانشگاهی این قابلیت را دارند که از بعد اسلامی بررسی و تدریس شوند.البته، فعالان این عرصه از عملکرد وزارت علوم در ایجاد این رشته ها گله داشتند.

۷ سال طول کشید تا وزارت علوم مجوز تدریس اقتصاد مالی اسلامی را صادر کند

غلامعلی معصومی‌نیا،مدیر گروه بانکداری اسلامی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی با انتقاد از آموزش عالی به دلیل عدم توجه به اقتصاد اسلامی، اظهارداشت: متاسفانه آموزش عالی برای توسعه اقتصاد اسلامی همکاری نمی‌کند و  7-8 سال طول کشید تا رشته اقتصاد مالی اسلامی به تایید آموزش عالی برسد.

وی افزود: اگر آقای مصباحی مقدم همکاری و کمک نمی‌کردند رشته به تایید نمی‌رسید. چرا نباید آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران همکاری کند. چرا ما درجا می‌زنیم و با ما همکاری نمی‌شود. این مطالبه و گلایه ما از آموزش عالی است. 

مدیر گروه اقتصاد و بانکداری اسلامی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه 33 دانشگاه جهان از لندن تا استرالیا رشته اقتصاد مالی اسلامی دارند، تصریح کرد: اما وقتی در ایران می‌خواهیم این رشته را راه‌اندازی کنیم 7 تا 8 سال باید طول بکشد و با ترس و لرز تصویب شود. تقاضای ما از مسئولان این است که از رشته‌های اقتصاد اسلامی حمایت شود.

فرآیند زمان بر ایجاد رشته‌های جدید/ رشته جدید امکانات می‌خواهد

برای پیگیری این موضوع، با وزیر علوم گفت وگو کردیم.منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به بررسی رشته‌های تخصصی در معاونت آموزشی این وزارتخانه گفت: موضوع رشته‌های تخصصی به این موضوع مرتبط می‌شود که نیروهای برنامه‌ریزی آنها را به عنوان یک دوره کارشناسی ارشد یا دکتری توصیف و تنظیم کنند. 

وی تاکید کرد: طبعا متخصصین محتوای درست را تعریف و ارائه می‌دهند و بعد در دانشگاه‌ها مجوز ایجاد رشته محل صادر می‌شود. 

وزیر علوم اضافه کرد: ایجاد یک رشته محل در دانشگاه‌ها به امکانات یک دانشگاه مربوط می‌شود و اینکه یک دانشگاه اساتید کافی داشته باشد. 

غلامی با اشاره به لزوم گسترش علوم اسلامی گفت: به طور قطع هر چه علوم حوزه اسلامی را توسعه دهیم می‌تواند برای کشور آینده خوبی را رقم بزند و ما همواره به دنبال افزایش با کیفیت رشته ها در این حوزه هستیم.

انتهای پیام/