دستکاری ژنتیک سلول‌های بنیادی در بدن برای نخستین بار

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، سلول های بنیادی در عمق برخی بافت های خاص بدن قرار دارند و به طور مرتب جایگزین سلول های قدیمی می شوند.

در سال های اخیر برخی دانشمندان موفق به مقابله با برخی بیماری های ژنتیکی از طریق حذف وپاکسازی سلول های بنیادی قدیمی و یا دستکاری ژن های آنها یا کاشت سلول های بنیادی خاص در بدن بیماران شده اند. اما محققان دانشگاه هاروارد برای اولین بار توانسته اند ژن هایی را در سلول های بنیادی دستکاری و ویرایش کنند که هنوز از بدن انسان خارج نشده اند. تا پیش از این کلیه موارد دستکاری مذکور بعد از خروج بافت های حاوی سلول های بنیادی از بدن صورت می گرفت.

 

محققان این کار را به پاکسازی آب روان رودخانه تشبیه کرده و می گویند مزیت این نوع دستکاری ژنتیک آن است که می توان اطمینان داشت دیگر شاهد آلودگی و بازگشت بیماری به بدن انسان نخواهیم بود.

باید توجه داشت که مقابله با عوامل بیماری زا در سلول های آلوده و بیمار بدون پاکسازی سلول های بنیادی آلوده ممکن نخواهد بود، زیرا در غیر این صورت سلول های پاکسازی شده دوباره به سرعت آلوده می شوند.

خروج سلول های بنیادی آلوده از بدن برای پاکسازی آنها بسیار خطرناک نیز هست و ممکن است با موفقیت همراه نشود. از سوی دیگر ممکن است این سلول ها توسط بدن پس زده شود، اما روش جدید چنین خطری نیز ندارد. روش یادشده بر روی 60 درصد از سلول های بنیادی موجود در عضلات اسکلت بدن قابل اجراست و محققان در تلاش برای تکمیل و بهینه سازی آن هستند.

انتهای پیام/