وی با بیان اینکه صهیونیستها در گذشته میخواستند از نیل تا فرات را تسخیر کنند و تمام میادین نفتی و ثروت اصلی این منطقه و آبراههای راهبردی مثل تنگه هرمز، بابالمندب و کانال سوئز که مهمترین نقاط جغرافیایی منطقه است و معبرهایی است که نفت را به سایر نقاط جهان منتقل میکند در اختیار بگیرند، گفت: این پیشروی هم ادامه داشت و در سال 1982 توانستند بیروت را اشغال کنند و آمریکا و اسرائیل و فرانسه نیرو در لبنان پیاده کردند و از این اشغال نه از منظر سیاسی بلکه از نظر نظامی هم پشتیبانی میکردند و آنقدر قوی وارد شدند که یاسر عرفات را سوار کشتی کرده و از بیروت خارج کردند. چند هزار نفر از آوارگان فلسطینی توسط فالانژیستها در صبرا و شتیلا قتل عام شدند و اسرائیلیها "بشیر جمیل" را بهعنوان رئیسجمهور لبنان انتخاب کردند.
معاون بینالملل تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه از همان نقطه، مقاومت شکل گرفت و مرحله به مرحله جنگید تا اسرائیلیها را عقب راند و در سال 2000 کل لبنان آزاد شد، خاطرنشان کرد: این اولین شکست کامل اسرائیلیها بود و از آن روز به بعد هیچ پیروزی نداشتند. از سال 2005 غزه را تخلیه کردند، 2006 لبنان را کوبید اما موفق نشد، 2008 غزه را 22 روز کوبید اما موفق نشد، 2014 بیش از 50 روز غزه را مورد حمله قرار داد اما بازهم موفق نشد و در ماههای اخیر حمله اسرائیل 48 ساعت طول کشید و خودشان درخواست آتشبس کردند.
شیخالاسلام با بیان اینکه در گذشته همواره اعراب شکست میخوردند و درخواست آتشبس میکردند اما حالا اسرائیل درخواست عقبنشینی میکند، گفت: امروز غزه میتواند قوی وارد گود شود و گنبد آهنی اسرائیلیها هم پاسخگو نیست. این وضعیت کنونی دو جبهه است و توازن وحشتی که ایجاد کرده بودند بهم خورده است. اکنون جبهه مقاومت که جبهه مظلومان و آواره شدهها است میتواند پایداری کند و تسلیم نشود. موازنه قدرت در منطقه عکس شده و قضیه فلسطین سمبل این هماوردی است.
وی افزود: استعمار نیز این را فهمیده است و هر روز که میگذرد جبهه جنایتکاران و شیطان بزرگ ضعیفتر میشود و هرکاری که بتواند همان روز انجام میدهد چون معلوم نیست سال آینده بتواند آن کار را به پایان برساند و بههمین خاطر معامله قرن را پیش کشیده است.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه معامله قرن برای از بین بردن مسئله فلسطین بود و مسئله فلسطین یک مسئله سرزمینی و سیاسی حول مسجدالاقصی و آوارگانی است که در کشورهای مختلف هستند، گفت: اسرائیل میخواهد با پول جمع کردن از کشورهای عربی مسئله آوارگان را حل کند در حالی که آوارگان باید به سرزمینهایشان برگردند و سمبل این حرکت راهپیمایی بازگشت است و این را از روز قدس الهام گرفتند و هرهفته در غزه تمرین میکنند. شعار راهپیمیایی بازگشت، «بازگشت به خانه» است که شعار معقولی است و اگر همهگیر شود و هر فلسطینی در هر نقطهای از جهان بگوید میخواهم به خانهام برگردم چیزی از اسرائیل باقی نمیماند.