الگوی نامنظم خواب چه بر سر افراد می‌آورد؟

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از  Diabetes Care، نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که الگوی نامنظم خواب مقدمه‌ چاقی، فشار خون بالا، دیابت و دیگر اختلالات متابولیکی است.

از آن‌جایی که نرخ اختلالات متابولیکی در افراد دارای الگوی خواب نامنظم بیشتر است، شاید نظم عامل مهمی در زمینه‌ بهداشت خواب باشد.

نتایج پژوهشی جدید، نشان‌دهنده‌ وجود یک ارتباط قوی بین الگوهای نامنظم خواب و افزایش خطر بروز اختلالات متابولیکی مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت است.

این مطالعه نشان می‌دهد که یک رابطه‌ سببی بین برنامه‌های نامناسب خواب و اختلال عملکرد متابولیکی وجود دارد.

 تیانی هوآنگ، نویسنده‌ مقاله توضیح می‌دهد: در بسیاری از مطالعات گذشته، ارتباط بین خواب ناکافی و خطر بالاتر ابتلا به چاقی، دیابت و دیگر اختلالات متابولیکی نشان داده شده است اما ما در مورد تاثیر خواب نامنظم که از نظر طول دوره‌ خواب و زمان‌بندی خواب به‌صورت روزانه دچار تغییر شود، دانش چندانی نداشتیم.

در این مطالعه که بیش از 2 هزار نفر به‌مدت 6 سال تحت نظر قرار گرفتند، مشخص شد شیوع اختلالات متابولیکی در افرادی که دارای بیشترین تغییرپذیری در زمان‌بندی و کل دوره‌ی خواب هستند، بیش از سایر افراد است.

 هوآنگ از محققان این تحقیق می‌گوید: پژوهش ما نشان می‌دهد که حتی پس از درنظر گرفتن مقدار خواب و دیگر عوامل مرتبط با سبک زندگی، هر یک ساعت تفاوت شب به شب در زمان خوابیدن یا دوره‌ خواب شب موجب تشدید اثرات متابولیکی نامطلوب می‌شود.

 نتایج یک پژوهش در گذشته نیز نشان داده است که زمان‌های کوتاه‌تر خواب یا به‌طور ساده، بیدار ماندن تا دیروقت اثرات منفی بلندمدتی روی سلامتی دارد.

هوآنگ و همکارش سوزان ردلاین تأکید می‌کنند، داده‌های آنها نشان می‌دهد که هرچه زمان به خواب رفتن و دوره‌ خواب فرد متغیرتر باشند، خطر بروز تعدادی از مشکلات متابولیکی از چاقی گرفته تا فشار خون بالاتر است.

رد لاین تأکید می‌‌کند:‌ نتایج ما نشان می‌‌دهد که حفظ الگوی خواب منظم دارای اثرات متابولیکی مثبتی است.

انتهای پیام/