محمود فرشیدی وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهار کرد: در چند روز گذشته، آموزش و پرورش و فرهنگیان شاهد 2 شوک بودند که یکی ماجرای جنجالی اخیر در تهران و دیگری استعفای وزیر آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: درباره استعفای سید محمد بطحایی که همه را بهتزده کرد، احتمالاتی داده می شود؛ مثلاً گفته میشود برای مطالبات فرهنگیان و طرح رتبهبندی این استعفا انجام شده است و این در حالیست که مطالبات نوعاً وجود دارد و در زمان همه وزرا و دولتهاست و کلیدش هم دست وزیر نیست بلکه دست رئیسجمهور است.
فرشیدی اضافه کرد: گفته شده است استعفا شاید به خاطر این موضوع بوده است و برخی ممکن است، تحسین کنند ولی فکر میکنم در این شرایط باید مقاومت کرده و راهکار پیدا کرد مگر اینکه وزیر به این نتیجه برسد که فرد دیگری میتواند این مشکل را بهتر حل کند و البته بعید میدانم این احتمال بوده باشد.
وی افزود: استعفا به دلیل فرار از استیضاح را هم بعید میدانم؛ استیضاح همواره بالای سر همه وزرای آموزش و پرورش بوده است و همه وزرا یا شاهد استیضاح بودند یا تهدید به استیضاح شدند و چیزی نیست که نگرانکننده باشد.
دبیرکل کانون تربیت اسلامی گفت: احتمال نمایندگی مجلس هم منتفی است زیرا یک نماینده در بین 270 نماینده آن هم با احتمال انتخاب شدن، چه نقشی در امور کشور میتواند ایفا کند؛ آن هم در حوزه آموزش و پرورش و در قیاس اینکه وزیر بوده و قدرت اجرایی داشته است؛ به همین دلیل تعدادی از تحلیلگران آن را منتفی دانستند و البته شاهد بودیم که فردی مانند آقای حاجیبابایی از مجلس وزیر شد ولی برعکس آن را در این 40 سال شاهد نبودیم.
وی ادامه داد: احتمال قویتر این است که مطرح شدن موضوع شرکت در انتخابات، پوششی بر آن دلیل بزرگتر است که نمیخواهند بگویند و این هم یک مقدار بُعد سیاسی پیدا میکند.
فرشیدی با بیان اینکه آموزش و پرورش مجموعه دیربازده است و ضرورت ثبات در آن اهمیت دارد، گفت: قبل از مطرح شدن استعفا، هیچ شواهدی از سوی وزیر آموزش و پرورش مطرح نشد مثلا آقای بطحایی هیچ توئیت یا پیامی نزد و ضمن اینکه رئیس جمهور نیز به صورت غیرمنتظره استعفا را پذیرفت؛ ممکن است وزیری احساس خستگی کند و استعفا دهد و حتی این موضوع درباره برخی وزرا وجود داشته است اما رئیس جمهور موافقت نکرده است اما چرا در مورد آموزش و پرورش به سرعت پذیرفت؟
وی تصریح کرد: با این قراین میتوان گفت این موضوع از قبل برنامهریزی شده است و به هر دلیلی به این جمعبندی رسیده بودند که آقای بطحایی استعفا دهد و بنده با توجه به تجربه خودم شاهد این مدل رفتار بودم یا درباره آقای فانی سر موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان، موضوع استعفا مطرح شد.
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: این موارد حکایت از آن دارد که احزاب و گروههای سیاسی اصلاح طلب و جریان حاکم یک پیشبینی و انتظار بیشتری از نهاد تعلیم و تربیت و از وزیر آموزش و پرورش دارند؛ آقای بطحایی انسان سلیمالنفس و متدین است و حضور قوی رسانهای داشت حتی بحث سند تحول را روی میز آورد ولی در عین حال فشارها و تحمیلهای زیادی را شاهد بود و برخی سردمداران اصلاح طلب به خصوص در انتصابها میدانداری کردند اما اگر این احتمال درست باشد، آن انتظاری که از وزیر آموزش و پرورش داشتند، برآورده نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس، احتمال دارد آموزش و پرورش رویکرد سیاسیتری را پیش بگیرد و با توجه به اینکه پایگاه اجتماعی فرهنگیان خیلی قدرتمند است و تعداد فرهنگیان زیاد است و همچنین شبکه سازمان یافته دارند، ظاهر شدن آموزش و پرورش در قد و قواره یک حزب سیاسی شاید انتظار برخی سیاسیون باشد.
فرشیدی تأکید کرد: هر کدام از این موارد مطرح باشد، نتیجه آن می شود که آموزش و پرورش دچار خسارتی شود و دود این تعیین سرپرست به چشم معلمان و دانشآموزان میرود زیرا هر کس که میآید میگوید تازه آمدم و باید بررسی کنم؛ در هر حال این استعفا را به پای رئیس جمهور مینویسیم و دودش به چشم دانشآموزان و فرهنگیان میرود.
مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت سوژهای در بخش «فارس من» با عنوان «دلیل استعفای بطحایی را بررسی کنید» خواستار پیگیری این موضوع شدند.
انتهای پیام/