یک جامعهشناس گفت: با توجه به قتلی که رخ داده، اصلاحطلبان میدان رسانه را رها نکردهاند و با ذکر خاطرات و مناقب متهم به قتل، تلاش میکنند چهرهای انسانی از او به نمایش بگذارند که یک اشتباهی کرده ولی زندگیای سراسر افتخار داشته و در نتیجه لایق تخفیف و بخشش است.
مزدک دانشور جامعهشناس با اشاره به بررسی توان اصلاحطلبان در شکلدهی به افکار عمومی، گفته است: «در افواه بسیاری از فعالان سیاسی ایران به خصوص پس از اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ گفته میشد که دیگر کار اصلاحطلبان تمام است و نفوذ و توان آنها در شکلدهی به افکار عمومی پایان پذیرفته است. با توجه به قتلی که رخ داده، اصلاحطلبان میدان رسانه را رها نکردهاند و با ذکر خاطرات و مناقب متهم به قتل، تلاش میکنند چهرهای انسانی از او به نمایش بگذارند که یک اشتباهی کرده ولی زندگیای سراسر افتخار داشته و در نتیجه لایق تخفیف و بخشش است. میتوان نتیجه گرفت که همراهی اصلاحطلبان با یکدیگر به خصوص که در راستای موج و خواست عمومی باشد، هنوز هم میتواند در شکلدهی به افکار همگانی موثر باشد.»
به گفته دانشور، در این جامعه، بدن زن نه در اختیار و مالکیت خود او که در تملک شوهر، پدر یا برادر یا حتی اجتماع قرار دارد و به نوعی ناموس آنها محسوب میشود؛ پس میتوان در صورت تخطی از قوانین مورد نظر این بدن را تنبیه یا حتی از آن سلب مالکیت کرد. چنانچه در مورد قتلهای ناموسی میبینیم که قاتلان از سوی خانوادهها یا اجتماعات، مورد پشتیبانی نیز قرار میگیرد و برعکس اگر مرد یا مردان آن اجتماع از اعمال مجازات طفره بروند حتی با طرد و نفی اجتماعات خود نیز روبهرو میشوند. در این جامعه بدن زن از آن او نیست و نزدیکان زن به خود حق میدهند که بر این بدن اعمال مالکیت کنند و حتی تأیید هم بشوند.