به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از «9to5mac»، با اینکه اپها و دستگاههایی که به منظور پایش خواب طراحی شدهاند قرار است در بهبود کیفیت خواب موثر باشند اما به گفته یک متخصص مغز و اعصاب، این محصولات باعث بروز بیخوابی در افراد میشوند.
«Guy Leschziner» که در لندن به عنوان متخصص و مشاور اختلالات خواب فعالیت میکند میگوید: افراد زیادی را دیدهایم که به خاطر استفاده از ابزار sleep tracker دچار بیخوابی شدهاند؛ این محصولات مجوز بالینی ندارند و دادهای در مورد کیفیت خواب ارائه نمیدهند؛ بلکه فقط در مورد حرکات کاربر در هنگام خواب اطلاعات جمعآوری میکنند.
این متخصص مغز و اعصاب تأکید میکند: دیدگاه من در مورد ابزارهای sleep tracker بدبینانه است؛ اگر با خستگی از خواب بیدار شوید و احساس سرحال بودن نداشته باشید خودتان هم میتوانید بفهمید که مشکلی در وضعیت خوابتان وجود دارد. برعکس اگر روزها سرحال از خواب بیدار میشوید و هرشب برنامه منظمی برای خوابیدن در یک ساعت معین دارید، این یعنی به مقدار کافی خوابیدهاید. با این اوصاف نیاز به یک اپلیکیشن نیست که این چیزها را به شما بگوید.
بنابراین، با توجه به وضعیت و الگوی خواب و همچنین وضعیت جسمی، بدون نیاز به ابزار پایش خواب میشود به یک الگوی صحیح خواب دست یافت.
مقدار خواب مورد نیاز در شبانه روز به صورت میانگین 8 ساعت ارزیابی میشود که این مقدار از فردی تا فرد دیگر میتواند متفاوت باشد. اینکه افراد هر روز از ناکافی بودن ساعات خوابشان مطلع شوند، به خصوص برای کسانی که به صورت طبیعی به میزان خواب کمتری نیاز دارند تاثیرات منفی در بر دارد؛ به این صورت که چنین افرادی با دیدن هشدار این برنامهها، انتظار دیدن علائم منفی در خودشان را دارند و همین نگرانی میتواند به بد شدن وضعیت و به هم خوردن الگوی خوابشان منجر شود.
انتهای پیام/