فائو اخطار هجوم ملخ‌ها را داده بود/ کمک با تاخیر برای مبارزه با آفات فایده ندارد

به گزارش خبرنگارگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۲۰ خرداد ماه به بررسی راهکارهای مقابله با موج جدید ملخ ها پرداختند.

محمدرضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به موج دوم ورود ملخ به کشور و بازدید گفت: روند اقلیمی کشور‌های سودان، عربستان، یمن و امارت به سمتی پیش رفته است که در حال بالارفتن دما هستند لذا ملخ‌ها به سمت مناطق مرکزی عربستان سوق پیدا کرده است، بنابراین موج دوم ورود ملخ به کشور ظرف ده تا یک ماه آینده را به بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان خواهیم داشت.

وی با تاکید بر این که روند مبارزه را باید با جدیت انجام دهیم اظهار کرد: ممکن است ملخ‌ها خساراتی را به کشور وارد کند، به طوری که همه ساله با آن‌ها مبارزه می‌کنیم، اردیبهشت و آبان ماه سال گذشته در دریای سرخ طوفان به وقوع پیوست، به گونه‌ای که ملخ صحرایی رطوبت پسند است و این رطوبت و بارندگی باعث ایجاد دسته‌های ملخ شد، اما عمان و یمن اقدام به مبارزه در این خصوص نکردند و این دسته‌جات شروع به زاد و ولد کردند.

درگاهی با اشاره به اینکه در ۸ استان جنوبی کشور میزان بارندگی چندین برابر شده است و لذا فضا برای ملخ‌ها فراهم شده است ادامه داد: جهت وزش باد به سمت جنوب کشور است.

رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: فائو در تاریخ ۲ بهمن‌ماه به ما اخطار ریزش ملخ را داد، به طوری که در ۷ بهمن ماه با اولین ریزش مواجه شدیم.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵۳ ریزش در کشور تا به امروز داشتیم به طوری که در برخی از دسته‌جات ۵۰ میلیون ملخ وارد کشور شد، تا به امروز بالغ بر ۵۷۰ هزار هکتار با ملخ‌ها مبارزه کرده‌ایم.

فریدون همتی استاندار هرمزگان در ادامه برنامه در تماس تلفنی با اشاره به اینکه در رابطه با موضوع ملخ‌ها وزیر کشور دستور دادند تا از منابع استانی و دهیاری برای مبارزه با ملخ‌ها استفاده کنیم تا فرایند تخصیص و ارسال منابع ملی از محل منابع بحران فراهم شود گفت: در استان هرمزگان ۱۱ شهرستان و سه جزیره درگیر بحث ملخ‌ها بودند به طوریکه ۱۵۶ ریزش گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرف ۲۰ روز بعد از تخم گذاری ملخ‌ها پره‌های آن‌ها ایجاد می‌شود افزود: دوره مبارزه باید حدود سه سال به صورت منظم و مستمر باشد، ما تاکنون سه شهرستان را پاکسازی کرده ایم، با توجه به شرایط استان و متفاوت بودن شرایط از طریق هواپیما، ماشین‌آلات و حتی خود مردم اقدام به مبارزه با ملخ‌ها کرده‌ایم لذا آستانه غروب بهترین فرصت برای مبارزه با آن‌ها است بنابراین این کار در استان مدیریت شده است.

محمدرضا کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تیمی از کمیسیون به چند استان اعزام شد گفت : در مجموع طی مکاتباتی که به عمل آمد ارزیابی‌ها از موضوع صورت گرفت ، سازمان حفظ نباتات با حجمی از امکانات در نظر گرفته شده خوب عمل کرده است اما این مسئله به این معنا نیست که در مبارزه با آفت خوب عمل کرده ایم ،به دلیل مسئله سیلاب‌ها و تعطیلات نوروز صدای کشاورزان و وزارت جهاد کشاورزی در این موضوع گم شد و به گوش کسی نرسید.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی مکاتبه‌ای با وزیر کشور داشتند اما با تاخیر يک ماهه از سوی وزارت کشور و تأخیر دو ماه از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی مواجه شدیم افزود: در نهایت قرار شد ۱۰ میلیارد تومانی که اولین درخواست وزیر جهاد کشاورزی تخصیص پیدا کند ، باید از اذعان داشت که کمک با تاخیر فایده‌ای ندارد ،مجموعه آفات و بیماریها در بخش کشاورزی غیرقابل پیش‌بینی است و وظیفه دولت است که در رابطه با آفات عمومی تمهیدات لازم را بیاندیشد ،سمپاشی با دست و تراکتور در برخی از مناطق امکان پذیر نیست و لذا باید از طریق هواپیما این مسئله صورت گیرد.

در حال تکمیل .. 

 

برچسب ها:

سیاسی