به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه خطاب به میهمانان خارجی گفت: شاید همه ایران را با نفت و گاز بشناسند اما در سال های اخیر سه موج مهم در ایران شکل گرفت که موج دانشگاه ها، ایجاد شرکت های دانش بنیان و توسعه این شرکت ها بوده است.
وی رشد علمی ایران را خیره کننده دانست و افزود: ایران رشد علمی بسیار پرشتابی دارد و در رتبه ۱۵ تولید علم دنیاست.
ستاری گفت: شرکت های نوپا در ایران به شرکت های توانمندی تبدیل شدند، مراکز نواوری و شتاب دهنده ها به حوزه های اقتصادی و اجتماعی در حال تسری است.
وی گفت: این مسائل در حوزه های مختلف علمی صورت گرفته و از بیش از ۴ هزار شرکت دانش بنیان حمایت شده است.
ستاری اظهار داشت: لازم است با نگاه فراگیر به نوآوری از ظرفیت های توزیع شده کشورها استفاده کنیم و طبقات مختلف بخصوص کمتر برخوردار را در کانون توجه قرار دهیم تا راه حل های مبتنی بر بافت جوامع طراحی شود، دولت ها در این زمینه مسوولیت های مهمی برعهده دارند و موظفند اهداف متنوع اجتماعی و زیست محیطی را برای تقویت زیست بوم نواوری قرار دهند.
وی گفت: دولت ها میتوانند چارچوب های قانونی برای حفظ حقوق مصرف کننده و اموزش و تربیت نیروی انسانی و شبکه سازی را در دستور کار قرار دهند. شبکه سازی ضامن حرکت تلاش ها بخصوص در منطقه است.
وی ادامه داد: نیاز به شبکه سازی بسیار مهم است و دولت ها باید از این مساله پشتیبانی کنند. صنایع خلاق توان به کارگیری ظرفیت ها حتی در شهرهای کوچک کم امکانات امکان پذیر کرده است.
وی گفت: نهادها و آژانس های خصوصی که ارتباط گسترده با استارتاپها دارند میتوانند به فعالیت شبکه کمک کنند. ایران در مجامع منطقه ای مهم مشارکت داشته که برگزاری مجمع آسیا اقیانوسیه یکی از این ارتباطات است.
انتهای پیام/