به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سازمان ملی فضایی چین در راستای به دست آوردن اطلاعاتی از سمت پنهان ماه، ماهنشین «چانگ ئه 4'» و ماه نورد «یوتو 2» را به سمت قمر زمین فرستاد. چانگ ئه 4 روز 8 دسامبر سال 2018 در دهانه برخوردی «آیتکن» در قطب جنوب فرود آمد و در 3 ژانویه وارد سمت پنهان ماه شد.
براساس گزارش خبرگزاری «شینهوا»، پس از گذشت 6 روز قمری از فرود این کاوشگر، ابزارهای علمی نصب شده بر روی آن حدود 1.654 مگابایت اطلاعات علمی را به مرکز تحقیقاتی ارسال کردند.
گفتنی است؛ هر روز قمری معادل 14 روز زمینی است.
طبق اعلام سازمان فضایی چین؛ اکنون ماهنورد «یوتو2 » 212.99 متر را در سمت پنهان ماه پیموده و در شب یکشنبه ماهنشین چانگ ئه 4 و ماهنورد یوتو 2 هر دو به دلیل کمبود انرژی خورشیدی خاموش شدهاند.
جالب است بدانید که به دلیل قفل جزر و مدی و چرخش هماهنگ ماه و زمین یک سمت از ماه همیشه به طرف زمین است.
براساس این گزارش، سمت پنهان ماه دارای ویژگیهای منحصربفردی است که دانشمندان انتظار دارند تا این ماهنورد بتواند در مورد آن اطلاعاتی را به دست آورد.
گفتنی است؛ سمت پنهان ماه را نباید با سمت تاریک ماه اشتباه کرد زیرا سمت تاریک ماه، نیمکرهای است که در یک زمان مشخص توسط خورشید نورانی نشده است اما سمت پنهان هیچ گاه از روی زمین قابل مشاهده نیست.
انتهای پیام/