به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری اظهار داشت: در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر هستیم و برنامههایی در ۳۱ استان کشور در این خصوص برگزار میشود.
وی ادامه داد: در مناطقی که پاکسازی صورت گرفته است، برنامههای متنوعی خواهیم داشت. در حوزه نگهداری معتادان، درمان و کاهش آسیبها نیز اقداماتی صورت گرفته و در این خصوص یک اراده خاص و عمومی در حال شکلگیری است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: مقام معظم رهبری نیز تاکید ویژهای به ساماندهی مواد مخدر داشتند و دستاندرکاران نیز در این حوزه در حال تلاش هستند.
سردار مومنی افزود: بر اساس آمارهای سازمان ملل ۷۵ درصد کشفیات تریاک جهان مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و ۶۱ درصد مورفین جهان در ایران کشف میشود و ۱۷ درصد هروئین جهان را نیز ایران کشف میکند.
وی افزود: این در حالی است که در سال ۲۰۱۷ بر اساس اعلام سازمان ملل، ایران ۲۱ تن هروئین کشف کرده، درحالیکه اروپا با ۵۰ کشور تنها ۴ تن هروئین کشف کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در کشور مبدا (افغانستان) تولیدات مواد مخدر از ۲۰۰ تن در سال ۲۰۰۱ به ۱۰ هزار تن رسیده است، ولی میزان کشفیات در این کشور فقط ۳۰۰ تن است و این در حالی است که در ایران بیش از ۸۰۰ تن کشفیات مواد مخدر داریم.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد است و با تمام تلاش در حال مبارزه با مواد مخدر است. بعضی از کشورها توانایی مقابله و مبارزه با مواد مخدر را دارند، ولی انجام نمیدهند و جمهوری اسلامی ایران قصد مبارزه با مواد مخدر را دارد ولی این تحریمها نمیگذارد و نمیخواهند بعضا محمولههای هروئین، شیشه و… کشف شود.
وی گفت: گردش مالی مواد مخدر و این تجارت کثیف بسیار گسترده است و در این حوزه باندهای بزرگ در کشورها نفوذ دارند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: کشفیات مواد مخدر بدون تجهیزات جدید امکانپذیر نیست، ولی ما تحت تحریمهای ظالمانه قرار گرفتهایم و باید پرسید که چرا در کشور مبدا میزان کشفیات مواد مخدر اینقدر پایین است و از سوی دیگر ما هم که میخواهیم مبارزه کنیم، اجازه نمیدهند و تحریم میکنند. از سوی دیگر ما نیاز به تشویق و تشکر در این حوزه نداریم و دیگر کشورها هم باید برای مبارزه با مواد مخدر سهمشان را پرداخت کنند.
سردار مومنی گفت: جبهه جهانی مبارزه با مواد مخدر در ایران است که بیشتر از تمام جهان با مواد مخدر مبارزه میکند و این آمارهای مستند خود سازمان ملل است.
وی افزود: ما بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر امتداد مرز داریم و چهقدر بابت مبارزه با مواد مخدر هزینه کرده و شهید دادهایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: آمارهای ما معطوف به ۳۰ سال گذشته است که ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شده و در این مدت ۴۱ عملیات صورت گرفته و ۱۲ هزار تن مواد مخدر کشف کردهایم. ۳۸۱۴ شهید و ۱۲ هزار جانباز و مجروح در این راه دادهایم.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: مقایسه وضعیت مواد مخدر در ایران و آمریکا صورت گرفته است. آمریکا ۵ درصد جمعیت جهان را دارد و ۲۰ درصد زندانیها در این کشور هستند که به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر میرسد که ۴۷ درصد آنها با مواد مخدر ارتباط دارند.
وی ادامه داد: ۲۰ میلیون از جمعیت بالای ۱۲ سال کشور آمریکا یک نوع مصرف مواد مخدر را داشتهاند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در سال ۲۰۱۷، ۷۰ هزار و ۲۳۷ نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند و این آمار در ایران ۳۶۷۲ نفر بوده است.
سردار مومنی تصریح کرد: با توجه به جمعیت معتادان جهان، مشخص است که چه تجارت کثیفی در حال انجام شدن است و جمهوری اسلامی ایران برای خود و دنیا مبارزه میکند و باید تلاش بیشتری کنیم تا میزان مصرف مواد مخدر به حداقل برسد.
وی افزود: خوشبختانه در داخل کشور هماهنگی و همکاری بسیار خوبی بین دستگاهها در حال انجام است و در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر، درمان، کاهش آسیب، پیشگیری و نگهداری ظرفیتهای جدیدی تا پایان سال انجام میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: معتادان متجاهر با توجه به ظرفیتهای موجود جمعآوری و نگهداری میشوند و به آنها مهارتآموزی آموزش داده خواهد شد و تلاش میشود طی گذشت دوران درمان، حرفه و شغلی داشته باشند.
سردار مومنی بیان داشت: یکی دیگر از اقدامات افزایش بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد است که ۸۸ درصد مراکز درمانی و کاهش آسیب توسط سازمانهای مردمنهاد صورت میگیرد و در جهان از هر ۶ نفر معتاد، یک نفر پذیرش میشود، ولی در کشور ما از هر ۳ نفر یک نفر پذیرش خواهد شد.
وی اضافه کرد: ۲۳ درصد دانشآموزان تحت آموزش پیشگیرانه قرار گرفتهاند و آموزشهای لازم به آنها و خانوادههایشان داده شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما توافق خوبی نیز با آموزش و پرورش در حوزه طرح یاریگران در کنار مبارزه با مواد مخدر داشتهایم و معتقدیم اگر اقدامات پیشگیرانه انجام شود، به نتیجه بهتری خواهیم رسید.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: ۵ میلیون نفر به صورت مستقیم در مدارس تحت آموزش پیشگیری قرار گرفتند.
وی افزود: در راستای مقابله با مواد مخدر نیز تلاشهای بسیار زیادی صورت گرفته و در دو ماهه اول امسال ۱۴۳ تن مواد مخدر کشف شد که ۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است و میتوان گفت در حال حاضر کشفیات ما به ۱۹۰ تن رسیده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در دو ماهه اخیر ۵۴۵ عملیات و درگیری داشتهایم که ۱۰۷ درصد رشد داشته، کشتهشدگان قاچاقچیان نیز ۱۵۵ درصد رشد داشته است و در این مدت یک نفر نیز شهید شده است.
سردار مومنی خاطرنشان کرد: ۵۶۷۷ دستگاه خودرو در عملیاتها کشف شده که ۵۶ درصد افزایش یافته است.
وی بیان داشت: در حوزههای مختلف مقابله، آموزش، پیشگیری و درمان توسعه و پیشرفت داشتهایم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه حمایتهایی از سوی جامعه جهانی برای مبارزه با مواد مخدر انجام شده است، اظهار داشت: هیچ کمکی جز تقدیر و تشکر انجام نشده است، ولی ما انتظار داریم اگر کمک نمیکنند، ایجاد مزاحمت نیز نکنند و بگذارند کارمان را انجام دهیم و با تحریمهای صورتگرفته امکان تلاش را از ما گرفتهاند.
سردار مومنی درباره افزایش قیمت مواد مخدر صنعتی نیز گفت: در خصوص مواد مخدر صنعتی و پرخطر، دستگاههای مقابلهای اولویتبندی میکنند و اولویت نخست با مواد پرخطر است و کشفیات شیشه ۱۱۴۵ درصد رشد داشته است و کشفیات ما از ۳۲۱ کیلوگرم به ۴ تن رسیده است.
ادامه دارد...