به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، تحقیقات جدید دانشگاه «ویرجینیا» نشان میدهد که اختلال میکروبیوم (ریزاندامگان همزیست) روده میتواند به طور فعالانه شیوع سرطان را افزایش دهد.
براساس گزارش «نیواطلس»، محققان از طریق یکسری آزمایشات حیوانی دریافتند که چگونه اختلالات مربوط به جمعیت میکروبیومهای روده باعث گسترش متاستاز سلولهای سرطانی میشود. به مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافت دیگر متاستاز گفته میشود.
محققان برای انجام این آزمایش از هورمون گیرنده مثبت سرطان سینه موشها استفاده کردند و دریافتند که مصرف آنتیبیوتیکها اختلالاتی را در میکروبیومهای این حیوان ایجاد کرده است و همین امر موجب شد تا گردش سلولهای سرطانی به ویژه در گرههای لنفاوی و ریهها افزایش یابد.
همچنین محققان خاطرنشان کردند که حجم آنتیبیوتیکهایی که در مدلهای حیوانی این مطالعه مصرف شده؛ به طور قابل توجهی بالاتر از آن چیزی است که انسانها میتوانند دریافت کنند. لذا این تحقیق به این معنا نیست که زنان مبتلا به سرطان سینه از مصرف آنتیبیوتیکها خودداری کنند، بلکه به این موضوع اشاره دارد که استفاده از میکروبیومها میتواند راهی برای سنجش بهتر بیماری و درمان آن باشند.
انتهای پیام/