سالانه ۲۴ میلیون دلار تجهیزات پزشکی صادر می‌شود

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، احمد مسلمی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در یک نشست خبری اظهار داشت: گردش سالیانه بازار تجهیزات پزشکی در دنیا حدود 450 میلیارد دلار است و پس از صنایع نظامی یک صنعت پردرآمد محسوب می‌شود.

وی افزود: در کشور ما گردش مالی این صنعت 2.5 میلیارد دلار به صورت سالانه رقم خورده و سهم تولیدات ما در جهان کمتر از 2 هزارم درصد است. 

* ساختار صنعت تجهیزات پزشکی مشکل دارد

مسلمی ادامه داد: در حال حاضر ما جزو 40 کشور اول دنیا در زمینه تولید تجهیزات پزشکی نیز به شمار نمی‌رویم و باید توجه کنیم که علم در این صنعت باید به محصول و تولید تبدیل شود. 

وی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از چالش‌های این حوزه به ساختار تجهیزات پزشکی در کشور برمی‌گردد، به طور مثال زمانی که ما شروع به ساخت تجهیزات پزشکی کردیم، کشور کره صنعت تجهیزات پزشکی نداشت اما امروز آنها جزو 10 کشور تولیدکننده برتر دنیا هستند.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور گفت: صادرات تجهیزات پزشکی در کشور ما حدود 24 میلیون دلار است و این صنعت از رونق کافی برخوردار نیست به دلیل اینکه متولی صنعت تجهیزات پزشکی هر چند سال یکبار تغییر پیدا می‌کند.

مسلمی تصریح کرد: مدت زمانی این صنعت زیرنظر حوزه درمان در بازه‌ای زیرنظر سازمان غذا و دارو و مدتی نیز زیرنظر وزیر بهداشت اداره می‌شده است ما قوی‌ترین تشکل صنفی در زمینه تجهیزات پزشکی هستیم و مهمترین معضل ما نداشتن ساختار مناسب است.

*80 درصد مصرف‌کننده تجهیزات پزشکی در کشور ما وابسته به دولت هستند

وی با بیان اینکه 80 درصد مصرف‌کننده تجهیزات پزشکی در کشور ما وابسته به دولت هستند، گفت: متأسفانه خرید و ارائه مجوز تولید و همچنین نظارت بر تولید بر عهده وزارت بهداشت است و تا زمانی که این صنعت این گونه اداره شود مشکلات آن حل نخواهد شد.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور خاطرنشان کرد: متولی تجهیزات پزشکی باید متخصصان تجهیزات پزشکی باشند اما این صنعت زیرنظر سازمان غذا و دارو اداره می‌شود.

مسلمی گفت: تحریم‌ها اثر چندانی بر تولید داخل نداشته است و ما همواره تلاش کرده‌ایم راه صادرات را پیدا کنیم به طوری که تولیدکنندگان ما توانسته‌اند در این مدت در کشورهای اروپایی و آسیایی برند خود را ثبت کرده و صادرات انجام دهند. 

وی تأکید کرد: توان تولید کشور در زمینه تجهیزات پزشکی 4 الی 5 میلیارد دلار است اما هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی بیشترین خرید تجهیزات پزشکی را انجام می‌دهد و متأسفانه خدمات پس از فروش آنها را پشتیبانی نمی‌کند و اگر شرکتی نتواند تجهیزات خود را به این نهاد بفروشد ورشکست می‌شود.

*هیأت امنای ارزی مانع تحقق اصل رقابت شده است

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور تصریح کرد: هیأت امنای ارزی مانع تحقق اصل رقابت شده است و هیأت امنا باید ساختار بازرگانی خود را تقویت کرده و در حیطه مسؤولیت‌های خود عمل کند.

مسلمی با اشاره به راه‌اندازی قرارگاه در سازمان غذا و دارو تأکید کرد: این موضوع بسیار خوبی بود اما توجه داشته باشیم که در کمیته تجهیزات پزشکی 9 عضو دارویی وجود دارد و تنها 3 نفر از صنعت تجهیزات پزشکی در آن عضو هستند که امیدواریم تغییراتی در این زمینه صورت گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی