به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، دانشمندان برای اولین بار پی برده اند زهر عقرب دارای موادی است که می تواند برای درمان بیماری های مرگباری همچون سل و عفونت استاف به کار رود.
پژوهشگران دانشگاه استنفورد می گویند زهر عقرب تنها ماده ای است که از توانایی مقابله با باکتری های هر دو بیماری سل و عفونت استاف کاربرد دارد.
باکتری استافیلوکوک اورئوس، گستره وسیعی از عفونتها با نام کلی استاف از عفونتهای ساده پوستی (مانند جوشدانه، کورک، کفگیرک، گل مژه و آبسه) گرفته تا بیماریهای تهدیدکننده زندگی (مانند پنومونی، مننژیت، استئومیلیت، اندوکاردیت، سندرم شوک سمی و سپتی سمی) را ایجاد مینماید. استافیلوکوک اورئوس به عنوان یکی از ۵ عامل شایع ایجادکننده عفونتهای بیمارستانی به ویژه عفونتهای زخم پس از جراحی است. هر سال، ۵۰۰ هزار نفر در بیمارستانهای ایالات متحده آمریکا به عفونتهای استافیلوکوک اورئوس مبتلا میشوند.
پیش از این هم از زهر عقرب به عنوان یک ماده ارزشمند برای درمان برخی بیماری ها استفاده شده بود. مواد سمی زهر عقرب اگر چه می تواند انسان را از پای درآورد، اما خاصیت درمانی نیز دارد. پیش از این از زهر عقرب برای درمان بیماری هایی همچون مالاریا و حتی کاستن از شدت پیشرفت برخی انواع سرطان استفاده شده بود. ماه گذشته ماده ای در زهر عقرب کشف شده بود که می تواند برخی تومورهای مغزی را شناسایی کند.
عقربی که زهر آن برای مقابله با سل و عفونت استاف قابل استفاده است در شرق مکزیک زندگی می کند و البته استخراج مواد مورد نظر برای این کار، چندان ساده نیست. لذا انتظار می رود تولید دارو برای این کار به تلاش و صرف وقت و انرژی زیادی نیاز داشته باشد.
انتهای پیام/